:

Szerző: Vörös Péter

2002. július 30. 16:43

A HP új Photosmart digitális kamerákat és nyomtatókat mutatott be

[CNET] A Hewlett-Packard hétfőn új nyomtatókat és digitális fényképezőgépeket mutatott be, amelyek célja az, hogy megkönnyítsék a fogyasztóknak a profi minőségű fényképek nyomtatását.

[CNET] A Hewlett-Packard hétfőn új nyomtatókat és digitális fényképezőgépeket mutatott be, amelyek célja az, hogy megkönnyítsék a fogyasztóknak a profi minőségű fényképek nyomtatását.

A számítógépgyártó óriás bejelentette, hogy a Photosmart 7550, 7350 és 7150 nyomtatókkal, valamint ezek csúcskategóriájú papírfelhasználásával olyan képeket lehet készíteni, amelyek akár 73 éven át is megtartják minőségüket -- ez kétszer annyi idő, mint a kiskereskedelmi fotónyomtatók által garantált élettartam.

A cég ezenkívül bemutatott három új digitális kamerát is Photosmart 720, 620, illetve 320 néven, ezek mindegyike tartalmazza az új "Instant Share" rendszert, amellyel egyetlen kattintásra el lehet küldeni a képeket a nyomtatóra, az e-mail programhoz és más alkalmazásokhoz.

Az Instant Share rendszer már május óta kapható a HP egyik 500 dolláros fényképezőgépén, de a HP úgy véli, hogy olcsóbban is elérhetővé kell tenni a technológiát ahhoz, hogy minél szélesebb körben elterjedjen.

A HP hosszabb távú célja az, hogy a cég álljon a digitális fényképezés élén, kínálva az online fotómegosztási helyeket futtató szerverektől a fényképeket készítő kamerákig bezárólag mindent, ami a digitális fotózáshoz hozzátartozik. A hosszadalmas HP-Compaq egyesülés során a nyomtatók jelentették a cég "koronaékszereit" (crown jewels, a vállalat legértékesebb vagyontárgyai).

Chris Chute, az IDC piackutató cég digitális fényképezési elemzője szerint önmagukban voltaképpen semmi különleges nincs az új kamerákban és nyomtatókban. A különleges az, ahogyan ezek a termékek együttműködnek -- ez mutatja a HP erősségét a digitális fényképezésben, márpedig a kameragyártók éppen arról igyekeznek meggyőzni a fogyasztókat, hogy még inkább merüljenek el digitális fotózásban.

"Ha a bejelentés egyes részeit nézzük, akkor semmi forradalmi nincs a dologban. Ha a bejelentés egészét tekintjük, akkor azt látjuk, hogy a HP jelentős mértékben kiszélesítette digitális fotózási portfolióját, és tovább növelte erejét e területen. Ez pedig lehetővé teszi a cég számára azt, hogy a teljes termékcsaládot tegye vonzóvá a fogyasztók számára -- mindezt úgy, ahogy az más kameragyártók számára nem lehetséges" -- mondta Chute.

Ken Fleming, a HP digitális fényképezésért felelős marketing menedzsere közölte: a cég arra helyezi a hangsúlyt, hogy még szélesebb körben terjedjen el a digitális fotózás egyrészt az agresszív árazás és az olyan technológiák révén, mint az Instant Share.

"Keményen dolgozunk azon, hogy a digitális fényképezés tömegesen is elterjedjen. Kulcsfontosságú stratégiáról van szó, azt szeretnénk, ha mindenki számára elérhető lenne a váltás a fotózásról a digitális fotózásra" -- mondta Fleming.

Az új nyomtatók felbontása eléri a 4800 dpi-t és USB porton keresztül lehet közvetlenül összekötni a nyomtatót és a kamerát.

A Photosmart 7550-ben van beépített LCD kijelző, szemben a másik két típussal. A Photosmart 7350-nel együtt mindkét típus képes arra, hogy a fényképeket kinyomtassa közvetlenül a kamera tárolási médiájáról, ezenkívül mindkét modell támogatja a Secure Digital formátumot.

A Photosmart 130 egy hordozható nyomtató, amely 4" x 6"-os (10 x 15 cm-es) képeket tud nyomtatni közvetlenül a fényképezőgép tárolóeszközéről.

A nyomtatókat már piacra is dobta a HP, az árak 179-399 dollár között vannak. Az új HP fotópapírok 17,99 dollárba (~ 4500 Ft-ba) kerülnek (A4-es méret, 20 darab ív). Az új digitális kamerák felbontása 2,1, illetve 3,3 megapixel, az árak pedig 179-329 dollár között mozognak, a HP ősszel dobja piacra a fényképezőgépeket.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:28

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.