:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 30. 14:18

Az Intel bemutatta zsebben hordható videolejátszóját

Az Intel bemutatta Personal Video Player referenciakészülékét, amely arra hivatott, hogy más számítógépgyártókat inspiráljon hasonló termékek gyártására és forgalmazására.

Az Intel bemutatta "Personal Video Player" referenciakészülékét, amely arra hivatott, hogy más számítógépgyártókat inspiráljon hasonló termékek gyártására és forgalmazására.

A PVP egy 4 hüvelyk (~10 centiméter) átlójú, 320x240 pixel felbontású színes kijelzővel ellátott kézieszköz, amelyben 20 Gbyte kapacitású merevlemez, Intel XScale alkalmazásprocesszor és lítium-ion akkumulátor található. A készülék MPEG2, MPEG4 és DivX formátumú videók lejátszására alkalmas. Az Intel PVP referenciadesign akkumulátorral együtt 340 grammot nyom.

Egyelőre még nem tudni, mely gyártók kívánnak a jövőben Personal Video Player eszközt piacra dobni, az Intel tervei szerint azonban az első modellek már 2003-ban piacra kerülhetnek. A készülékek várható végfelhasználói ára 400 euró körül alakul.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:38

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.