Szerző: Barna József

2002. július 30. 10:27

Feltámad a Bull?

Pierre Bonelli
Pierre Bonelli
[WSJ] A nehézségekkel küzdő francia Bull a jövőben ismét elsősorban a nagyvállalatok és kormányhivatalok által használt nagyteljesítményű mainframe-ekre és szerverekre koncentrál, közölte Pierre Bonelli, a cég elnök-vezérigazgatója. A Bull e stratégiában látja a kiutat a jelenleg nem túl rózsás helyzetből.

A kis híján csődközelbe került Bullt az év elején a cég részvényeinek 16%-át birtokló francia állam egy 450 millió eurós kölcsönnel segítette át a nehéz pillanatokon. A korábbi vezetés alatt a cég hardver-, szoftver-, smart card és technológiai szolgáltatások üzletága jelentős veszteségeket halmozott fel, ezért számos ezekhez kapcsolódó vagyontárgyát értékesítette a Bull az utóbbi időben.

A cég élére tavaly decemberben nem titkoltan megváltónak megválasztott Bonelli hangsúlyozta, hogy a cég arra a 800 legnagyobb ügyfelére koncentrál majd, melyek a cég mainframe- és szervermegoldásait használják, miközben további olyan hardvertermékeket vesz fel kínálatába, melyek vonzóak lehetnek az állami és kormányzati szervek, valamint a telekom cégek számára.

A cég múlt hét péntekén hozta nyilvánosságra első féléves pénzügyi eredményeit: ebben az időszakban 524 millió eurós veszteségről volt kénytelen beszámolni. A cég árbevételének jelenleg 45%-a származik számítógépek értékesítéséből, míg a fennmaradó rész ezek karbantartásából, illetve az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokból folyik be.

Bonelli azt reméli, hogy a Bull a második negyedévben egyenesbe jöhet, és erre az időszakra 29 millió eurós vagy annál is kevesebb nettó veszteséget prognosztizál, míg 2003-ban friss befektetők bevonásával újratőkésítené a céget. Amint hozzátette: "A Bull ugyan még nem az, aminek lennie kellene, de már nem is az, ami volt."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról