Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 30. 09:26

Díjmegosztás -- ezúttal vita nélkül

Magyarországon a helyi telefontársaságok (LTO-k) közül elsőként írt alá hálózati hozzáférési szerződést az internetszolgáltató VIVAnet Kft. és a Monor Telefon Társaság Rt . Így lehetővé vált, hogy a VIVAnet ügyfelei a Monortel szolgáltatási területén teljes mértékben kihasználják az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal történt megállapodással létrejött kedvezményes internetes tarifacsomagokat is. Egy tavaly év végi miniszteri rendelet szerint azoknak az internetszolgáltatóknak, amelyekkel a távközlési szolgáltató már megkötötte a hozzáférési szerződést, a távközlési szolgáltató átadja az internethasználat telefondíjából őket megillető részt (csúcsidőben 30, csúcsidőn kívül 10 százalék).

Magyarországon a helyi telefontársaságok (LTO-k) közül elsőként írt alá hálózati hozzáférési szerződést az internetszolgáltató VIVAnet Kft. és a Monor Telefon Társaság Rt. Így lehetővé vált, hogy a VIVAnet ügyfelei a Monortel szolgáltatási területén teljes mértékben kihasználják az Informatikai és Hírközlési Minisztériummal történt megállapodással létrejött kedvezményes internetes tarifacsomagokat is. Egy tavaly év végi miniszteri rendelet szerint azoknak az internetszolgáltatóknak, amelyekkel a távközlési szolgáltató már megkötötte a hozzáférési szerződést, a távközlési szolgáltató átadja az internethasználat telefondíjából őket megillető részt (csúcsidőben 30, csúcsidőn kívül 10 százalék).

A rendeletek különböző értelmezései okoztak számlázási vitát néhány internetszolgáltató és a Matáv Rt. között. Az internetszolgáltatók a Hírközlési Döntőbizottsághoz fordultak a vita eldöntésére. A határozat hónapokkal ezelőtt megszületett az internetszolgáltatók javára.

A Monortel reméli, hogy a létrejött szerződés mintaként szolgál a többi internetszolgáltató számára, és még augusztus hónapban sikerül velük is hasonló tartalmú megállapodásra jutni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról