:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 29. 18:54

Mozilla 1.1 béta magyarul is

Mindössze öt nappal a Mozilla 1.1 bétájának eredeti kiadását követően már elkészítette az FSF magyar csapata a szotver fordítását is. A magyar nyelvi csomag mellett ez már tartalmazza a közelmúltban elészült magyar nyelvű telepítőcsomagot is GNU/Linux x86 és Windows platformra egyaránt.

Mozilla [HWSW] Mindössze öt nappal a Mozilla 1.1 bétájának eredeti kiadását követően már elkészítette az FSF magyar csapata a szotver fordítását is. A magyar nyelvi csomag mellett ez már tartalmazza a közelmúltban elészült magyar nyelvű telepítőcsomagot is GNU/Linux x86 és Windows platformra egyaránt.

Mint emlékezetes, a Mozilla 1.0 kiadását követő 24. órában már megjelent a magyar verzió is. Az FSF csapat szerint a mostani öt napos eltolódás oka, hogy a Mozilla fejlesztői is eltértek az eredeti ütemtervtől, az 1.1 bétája előbb jelent meg, mint az 1.0.1-es verzió. Az 1.1 végleges kiadásától azonban még valószínűleg messze áll a fejlesztőcsapat, hiszen a bétától a végleges verzióig a hagyomány szerint még több RC (Release Candidate) is megjelenik majd. A Mozilla hazai fordítócsapata szerint egyébként ez -- a Mozilla 1.1 Beta -- az eddigi legstabilabb verzió mind a böngészőprogramot, mind a magyar fordítást tekintve, mindkettőben számos hiba került javításra.

A Mozilla kiadásainak keveredése azért is érdekes lehet, mert a Mozilla nyílt forráskódjára épülő új, 7-es sorozatszámú Netscape megjelenését eredetileg a Mozilla 1.0.1-hez kötötték. A most megjelent 1.1 beta kicsit talán közelebb hozza a május végén megjelent Netscape 7 PR1 végleges kiadásának időpontját.

A Mozilla 1.1 Beta letölthető a mozilla.org/releases címről, míg a magyar felülethez szükséges fájlok a mozilla.fsf.hu címen érhetők el.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:24

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.