:

Szerző: Vörös Péter

2002. július 29. 13:25

A Vodafone 2,7 millióval növelte előfizetői számát az elmúlt negyedévben

A Vodafone Group Plc, Európa legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója ma bejelentette, hogy a június 30-án zárult első pénzügyi negyedévben 2,7 millióval növelte előfizetőinek számát, miután az olasz és a japán térnyerés felülmúlta a brit és a német visszaesést.

A Vodafone Group Plc, Európa legnagyobb mobiltelefon-szolgáltatója ma bejelentette, hogy a június 30-án zárult első pénzügyi negyedévben 2,7 millióval növelte előfizetőinek számát, miután az olasz és a japán térnyerés felülmúlta a brit és a német visszaesést.

A negyedév végére a cég előfizetőinek száma 103,9 millióra nőtt. A vállalat közölte, hogy 204 ezer új előfizetőt szerzett Olaszországban, Nagy-Britanniában viszont 177 ezret vesztett.

A Vodafone februárban bejelentette, hogy a március 31-én záruló 2003-as pénzügyi évben az előfizetők számának növekedése felére, kevesebb, mint 10%-ra fog csökkenni, mivel a cég csökkenti a mobiltelefonokkal kapcsolatos ártámogatásokat, és a nagyobb nyereséget termelő ügyfelekre helyezi a hangsúlyt.

A nyugat-európai mobiltelefon-szolgáltatók mindent megtesznek annak érdekében, hogy megtalálják a növekedés lehetséges területeit, de óriási gondot jelent az, hogy a régióban a népesség több mint 70%-ának már van mobiltelefonja.

A cég jövőbeni kilátásaival kapcsolatban jó hírt jelentett, hogy a rivális spanyol Telefonica és finn Sonera megszüntették német mobilszolgáltató vállalatukat, amelyek az elemzők szerint soha nem lettek volna nyereségesek.

Spanyolország korábbi telefonmonopóliuma a múlt héten 4,8 milliárd dollár értékben írta le a German Group 3G-ben és más európai mobiltelefon-szolgáltatókban meglévő befektetéseit, ezzel az első olyan cég a Telefonica, amely csökkenti a harmadik generációs mobiltelefon-licencek értékét. A Telefonica, a Sonera és a többi rivális kb. 100 milliárd dollárt költött a 3G engedélyekre, olyan növekedési lehetőségekre feltéve a lapot, amelyek eddig nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.

A Vodafone 2000-ben 20,5 milliárd dollárt költött európai 3G licencek megvásárlására.

A cég részvényárfolyama idén 47%-kal esett vissza, ez kétszerese a FT-SE 100 ("a brit BUX", amelynek tagja a Vodafone) Index csökkenésének.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 07:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.