Szerző: Vörös Péter

2000. április 27. 08:48

Az AMD a második félévben dobja piacra Athlon alapú mobil processzorát, a Corvette-et

A bevezetéskori sebességet egyelőre nem tette közzé a cég, de annyit megerősítettek a New Orleans-i Windows Hardware Engineering 2000 konferencián, hogy a Corvette a szintén második félévben bemutatandó, asztali gépekbe szánt Athlon-alapú processzorral, a Mustang-gal együtt (azt kiegészítendő) jelenik meg. A Corvette és a Mustang tehát az egyelőre még mindíg bevezetésre váró (asztali PC-kbe építendő) Thunderbird és Spitfire után jelennek majd meg, amelyekkel az AMD a Pentium III ill. Celeron-nak kíván konkurenciát teremteni (pl. hasonló órajel mellett nagyobb cache felszereltséggel). A Corvette a cég szándékai szerint az AMD mobil kínálatának jó részét fogja adni, erre többek között azért is szükség lehet, mivel az e hónapban bemutatott mobil K6-2+ ill. K6-III+ által elért 500 MHz-nél többet már nem nagyon fognak tudni kihozni a K6-os architektúrából (kb. 600 MHz-nek tűnik az elérhető maximum).

A bevezetéskori sebességet egyelőre nem tette közzé a cég, de annyit megerősítettek a New Orleans-i Windows Hardware Engineering 2000 konferencián, hogy a Corvette a szintén második félévben bemutatandó, asztali gépekbe szánt Athlon-alapú processzorral, a Mustang-gal együtt (azt "kiegészítendő") jelenik meg. A Corvette és a Mustang tehát az egyelőre még mindíg bevezetésre váró (asztali PC-kbe építendő) Thunderbird és Spitfire után jelennek majd meg, amelyekkel az AMD a Pentium III ill. Celeron-nak kíván konkurenciát teremteni (pl. hasonló órajel mellett nagyobb cache "felszereltséggel"). A Corvette a cég szándékai szerint az AMD mobil kínálatának jó részét fogja adni, erre többek között azért is szükség lehet, mivel az e hónapban bemutatott mobil K6-2+ ill. K6-III+ által elért 500 MHz-nél többet már nem nagyon fognak "tudni kihozni" a K6-os architektúrából (kb. 600 MHz-nek tűnik az elérhető maximum).
Az AMD ezenkívül bemutatta az AMD-760 chipset-et is, amely már támogatja a DDR-SDRAM-okat (megjelenés: a III. negyedévben).
[EB News, TechWeb]

Nagyon széles az a skála, amin a állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

fab

5

Chipgyártó nagyhatalommá válna India

2024. március 18. 12:39

A helyi politikai vezetés szerint van rá esély, hogy a következő néhány évben az ország bekerüljön az öt vezető ország közé.