:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 25. 12:22

A VIA bejelentette P4X266E chipkészletes P4PB 266E alaplapját

A VIA Technologies VPSD divíziója bejelentette P4PB 266E alaplapját, amely az Apollo P4X266E chipkészletre épül.

A VIA Technologies VPSD divíziója bejelentette P4PB 266E alaplapját, amely az Apollo P4X266E chipkészletre épül.

A kedvező ár/teljesítmény arányt felvonultató P4X266E chipkészlet a P4X266A továbbfejlesztett változata, a DDR200/266 SDRAM memóriát támogató lapkakészlet hivatalosan is támogatja az 533 MHz-es front side busszal működő Pentium 4 processzorokat, az USB2.0 eszközöket és az ATA/133 perifériákat.

A P4PB 266E alaplapra a VPSD egy VIA VT1616 audiovezérlőt integrált, amely 5.1-csatornás hangzást biztosít és optikai, valamint S/PDIF kimenettel is rendelkezik. Ezek a csatlakozók egy külön bővítőegységen kaptak helyet, amely az alaplap tartozéka.

Az ATX kivitelű P4PB 266E alaplapon Socket478 processzorfoglalat, három DDR DIMM aljzat, 1 AGP4X, 5 PCI és 1 CNR bővítőhely, opcionális FireWire csatlakozó és a southbridge chipbe integálr 10/100 Ethernet-vezérlő kapott helyet.

Az alaplaphoz a gyártó természetesen mellékeli a FliteDeck szoftvercsomagot. A FliteDeck négy különálló alkalmazásból áll. A Mission Control lehetővé teszi az alapvető rendszerjellemzők (feszültségértékek, hőmérséklet és sebesség) nyomon követését. Az alkalmazás támogatja a távoli rendszerfelügyeletet is, így rendszeradminisztrátorok számára is lehetőséget ad egy-egy hálózatra csatlakoztatott számítógép felügyeletére.

A JetStream segítségével jumperek állítgatása nélkül optimalizálható a rendszer működése. Az alkalmazásban egy általánosan ajánlott "Auto Optimize" és profiknak szánt "Manual" beállítási mód között lehet választani.

A beszédes nevű FlashPort a BIOS-információk megjelenítésére, a használt BIOS-verzió lementésére, illetőleg új BIOS Windows felületen keresztüli frissítésére használható. Míg a SysProbe alkalmazás révén részletes információt kaphatunk számítógépünk hardver- és szoftverösszetevőiről.

A VIA bejelentése szerint a P4PB 266E alaplap azonnal elérhető a disztribútoroknál. A termék árát nem tették közzé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 21:32

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.