Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 24. 16:30

Cisco eszközökkel interneteznek az osztrák honatyák

[NetAktív] Az osztrák Parlament megkezdte a Cisco eszközeire épülő vezetéknélküli helyi hálózat kiépítését, amely a parlament mindkét háza számára biztosítja a vezeték nélküli intranet- és internet elérést.

[NetAktív] Az osztrák Parlament megkezdte a Cisco eszközeire épülő vezetéknélküli helyi hálózat kiépítését, amely a parlament mindkét háza számára biztosítja a vezeték nélküli intranet- és internet elérést.

Az új beruházásnak köszönhetően javul a honatyák közötti belső információáramlás és lehetővé válik, hogy a képviselők rugalmasan, a parlament és a környező épületek bármely pontjáról elérjék a számukra fontos információkat, egyben jelentős mennyiségű papírt takarítva meg. A bizottsági termekben, a plenáris ülések helyszínein, az alsó- és a felsőház termeiben, a pártok irodáiban és a szomszédos épületkomplexumban összesen 67 Cisco vezeték nélküli hozzáférési pont kerül kiépítésre. A hálózat fő előnyei a mobilitás, a felhasználóbarát felület és az igen magas szintű biztonság.

A modernizáció jól illeszkedik majd a patinás épületbe, mivel a rendszer kiépítése nem igényel belső átalakításokat, sőt a bizottsági szobák gyakori átrendeződése sem jelent akadályt, hiszen a vezeték nélküli technológia bárhol, bármikor rendelkezésre áll.

"Ez a beruházás komoly lépést jelent a teljeskörű e-kormányzat megvalósítása felé" -- jelentette ki Hans Hopf, az osztrák Parlament informatikai osztályának vezetője -- mivel a képviselők a vezetéknélküli hozzáférésnek köszönhetően egyszerűen hozzájuthatnak a fontos információkhoz a bizottsági és plenáris ülések ideje alatt is."

A Cisco által kiépítendő hálózat a vezeték nélküli hálózatokra kidolgozott, nemzetközileg legelterjedtebb 802.11b szabványnak megfelelően a 2,4 GHz-es, engedélyhez nem kötött frekvencián működik. A bázisállomásról küldött rádiós jeleket a felhasználói oldalon a számítógépek klienskártyái fogadják, így biztosítva az akár 11 Mbps sebességű hálózati csatlakozást. A Cisco egyedülálló biztonsági megoldása a felhasználók autentikációs szerverrel történő ellenőrzésének köszönhetően a vezetékes hálózatokéval egyenértékű védelmet nyújt a rádiós kommunikáció keretei között is.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról