Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 23. 11:58

A HP StorageWorks beváltja a hozzá fűzött reményeket

[Noguchi] Az Egyesült Államok történetének legnagyobb technológiai fúziója után két hónappal bevezetett első HP StorageWorks termékek és megoldások meggyőzően szemléltetik az új HP piaci erejét.

[Noguchi] Az Egyesült Államok történetének legnagyobb technológiai fúziója után két hónappal bevezetett első HP StorageWorks termékek és megoldások meggyőzően szemléltetik az új HP piaci erejét.

Az adattárhálózatokból (SAN), hálózathoz csatolt adattárolási megoldásokból (NAS) és szalagos háttértárolókból álló új StorageWorks kínálat egyben azt is érzékelteti, miként bővíti a HP a nyílt, moduláris szerkezetű hálózati adattárolási megoldások előnyeinek sorát.

A mai bejelentésre a HP 1988-ban bejelentett ENSA (Enterprise Network Storage Architecture) kezdeményezésének következő lépéseként került sor. Az ENSA kezdettől fogva egyre magasabb szintű üzletmenet-folytonosságot és ésszerűbb működést biztosít a HP ügyfelei számára. Az ENSA célkitűzéseinek megvalósítását szolgáló új termékek és frissítések az idő- és térbeli korlátok nélküli információelérés támogatásával, racionálisabb üzleti működést tesznek lehetővé, lerövidítve a piacra lépési időt és az üzleti növekedéssel járó skálázhatóságot. A mai bejelentés összhangban áll a HP közvetlenül a fúzió után nyilvánosságra hozott részletes termékfejlesztési ütemtervével.

"A világ legnagyobb adattárolási szállítója lévén tisztában vagyunk azzal, hogy ügyfeleink rugalmas, moduláris és nyitott adattárolási infrastruktúrák létrehozására alkalmas, komplett megoldások kialakítását várják el tőlünk" -- nyilatkozta Howard Elias, a HP Network Storage Solutions Organization vezető elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója. "A mai bejelentéssel bizonyítottuk, hogy célkitűzéseink gyors ütemű megvalósítása érdekében a HP StorageWorks új csapata képes arra, hogy új és továbbfejlesztett termékekkel, valamint az egész piacon egyedülálló komplett megoldásokkal jelenjen meg tevékenységünk minden területén, és soha nem látott választási szabadságot tegyen elérhetővé ügyfeleink számára."

"A nemrégiben kiadott részletes termékfejlesztési ütemtervek valamennyi ügyfél számára átláthatóvá és világossá teszik a Networked Storage Solutions divízió jövőbeni szándékait" -- állapította meg John McArthur, az International Data Corporation (IDC) elemzője.

A kapacitás bővítése, az adattár-menedzselés produktivitásának megsokszorozása, valamint az alkalmazások üzemkiesési idejének mérséklése révén a HP StorageWorks termékek kezelhetővé teszik a működéskritikus adatok mennyiségének robbanásszerű növekedését. A HP OpenView adattárolási szoftverek és a HP Storage Services szolgáltatásai tovább egyszerűsítik az adattárolási eszközök adminisztrációját, lefaragják az állandó költségeket és hatékonyabbá teszik a vállalat számára az információmenedzselés folyamatát.

"A HP StorageWorks architektúra többplatformos számítástechnikai környezetünk minden szintjén ésszerűsíti a működést és egyben radikálisan csökkenti az összköltséget" -- jelentette ki Craig Gleason, a Tektronix UNIX-rendszeradminisztrátora.

A HP StorageWorks páratlanul sokoldalú, egyesített termékkínálata megnöveli a választás szabadságát. Ügyfeleink mostantól abban a biztos tudatban válogathatnak a különféle adatvédelmi megoldások között, hogy valamennyi konstrukció magasabb szintű kompatibilitást és üzletmenet-folytonosságot, egyszerűbb migrációt, valamint nagyobb kapacitást és teljesítményt biztosít számukra. A portfólió sokszínűsége révén minden vállalat az elképzelhető legnagyobb hatékonyság és rugalmasság jegyében menedzselheti és optimalizálhatja informatikai erőforrásait.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról