Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 23. 11:39

A Matsushita a Nokia Series 60 szoftverplatformját használja következő generációs multimédiás mobiltelefonjaiban

A Matsushita Communication Industrial Co., Ltd., a Panasonic mobiltelefonok japán gyártója, valamint a Nokia megállapodása értelmében, a Nokia licencmegállapodás keretében a Matsushita rendelkezésére bocsátja Series 60 platform termékét, melyet a Matsushita saját, Symbian operációs rendszeren alapuló multimédiás készülékeibe épít be.

A Matsushita Communication Industrial Co., Ltd., a Panasonic mobiltelefonok japán gyártója, valamint a Nokia megállapodása értelmében, a Nokia licencmegállapodás keretében a Matsushita rendelkezésére bocsátja Series 60 platform termékét, melyet a Matsushita saját, Symbian operációs rendszeren alapuló multimédiás készülékeibe épít be.

A Matsushita választása igazolja mindkét vállalatnak az interoperabilitás, valamint az alkalmazások és mobileszközök közötti közös architektúra mellett vállalt aktív elkötelezettségét. A Series 60 platformmal ellátott Panasonic multimédiás telefonok révén a magán- és vállalati felhasználók a nyílt és globális technológián alapuló mobilszolgáltatások teljes skáláját élvezhetik majd. A szoftverek és a programozási felületek egységes felépítése emellett a fejlesztők számára is előnyös, mivel egyaránt leegyszerűsíti mind a Nokia, mind a Matsushita termékplatformok megközelítését. A szolgáltatók számára pedig a Series 60 platform telepítése kevesebb bonyodalommal jár és a szoftverplatform az alkalmazások fokozott interoperabilitását eredményezi.

"A nyílt és világszerte elfogadott tervezési rendszeren alapuló Series 60 platform használata révén anélkül tudunk egymástól jól megkülönböztethető, többletértéket tartalmazó alkalmazásokat kínálni Panasonic mobiltelefonjainkon, hogy az interoperabilitás terén engedményeket tennénk" -- mondta Osamu Waki, a Matsushita Communication műszaki igazgatója. "A vonzó mobilszolgáltatások fejlesztésének és beindításának terén nagy eredményeket felmutató japán piacon szerzett tapasztalataink alapján arra számítunk, hogy Panasonic mobiltelefonjainkban található Series 60 platform használata révén jelentősen hozzájárulhatunk a mobilszolgáltatások globális piacának bővüléséhez."

"A Matsushita és a Nokia elképzelései szerint a magán- és vállalati felhasználók maguk szeretnék kiválasztani a saját igényeiknek megfelelő mobileszközöket, azonban ezzel egy időben képesek lesznek arra, hogy az összes szolgáltatást az összes terminálon, szolgáltatón és régión keresztül elérhessék. Nagy örömmel dolgozunk együtt a Series 60 platformot licencként megvásárló Matsushitával, és érdeklődéssel várjuk hozzájárulásukat a találékonyság és a nyíltság jegyében továbbfejlesztendő terminálszoftverhez. Az interoperábilis platformok használatával a Matsushita a mobilszolgáltatások piacának fellendítésének egyik iparági kulcsfigurájává válik" -- mondta Pertti Korhonen, a Nokia Mobil szoftver részlegének ügyvezetõ alelnöke.

A Series 60 platform az intelligens (smart) telefonokhoz készült átfogó szoftverplatform, melyet a könnyen használható, egy kézzel működtethető, kiváló minőségű színes kijelzős, tartalomban gazdag kommunikációt és fejlett alkalmazásokat kínáló mobiltelefonokra váró felhasználók számára terveztek. A Series 60 Platform a fejlett, adattovábbításra képes mobiltelefonok számára kifejlesztett Symbian operációs rendszeren futó kulcsfontosságú telefónia-alkalmazásokat, személyes információkezelési alkalmazásokat, böngésző és üzenetküldési szoftverklienseket, valamint teljes és módosítható felhasználói interfészt tartalmaz.

A Series 60 platform licencfelhasználói saját fejlesztésű telefonokba építhetik be a szoftverplatformot, ezáltal az új telefonmodelleket gyorsabban és alacsonyabb költséggel dobhatják piacra. Mivel a mobilkészülék-gyártók számára a Nokia forráskód-termékként teszi elérhetővé Series 60 platformját, így a licencfelhasználók termékeiket egyénivé tehetik, biztosítva ezáltal a versenyt a mobiltelefonok piacán.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról