Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 23. 09:36

Megduplázta második negyedéves nyereségét a Texas Instruments

A Texas Instruments hétfőn hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit. A vállalat nyeresége több, mint duplájára nőtt.

A Texas Instruments hétfőn hozta nyilvánosságra második negyedéves eredményeit. A vállalat nyeresége több, mint duplájára nőtt.

A dallasi (TX, USA) központú cég profitja 109 millió dollár, azaz részvényenként 6 cent volt, szemben az egy évvel ezelőtti 50 millió dollárral, azaz részvényenkénti 3 centtel. A forgalom 2,04 milliárd dollárról 2,16 milliárd dollárra nőtt.

A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők átlagosan 2,01 milliárd dolláros bevételre és részvényenként 6 centes profitra számítottak.

A GAAP (általánosan elfogadott számviteli elvek) szerint a Texas Instruments a második negyedévben 95 millió dollár, azaz részvényenként 5 cent profitot ért el, szemben a tavalyi második negyedéves 197 millió dollár (részvényenként 11 cent) veszteséggel.

Az első negyedévhez képest a Texas Instruments bevétele 335 millió dollárral növekedett, amely a vállalat képviselői szerint annak köszönhető, hogy minden üzletágban -- félvezetők, szenzorok és vezérlők, illetve oktatási és irodai eszközök -- két számjegyű százalékos forgalomnövekedés volt tapasztalható. A cég bejelentése szerint a félvezetők forgalma nőtt a legnagyobb mértékben, 16 százalékkal, azaz 246 millió dollárral.

A harmadik negyedévre a TI 5 százalékos forgalomnövekedésre számít és a félvezetőeladások 4 százalékos növekedésével számol. A Texas Instruments a harmadik negyedévre részvényenként 10 centes profitot vár. Az elemzők 2,16 milliárd dollár forgalmat és részvényenként 10 cent nyereséget jeleznek előre.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról