Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 22. 15:00

A Lexmark második negyedéves eredményei várakozáson felül alakultak

A világ második számú nyomtatógyártója, a Lexmark International közzétette második negyedévéről szóló jelentését, amelyben az előrejelzéseket meghaladó nyereségről számolt be.

A világ második számú nyomtatógyártója, a Lexmark International közzétette második negyedévéről szóló jelentését, amelyben az előrejelzéseket meghaladó nyereségről számolt be.

A tintasugaras és lézernyomtatók vártnál kedvezőbb eladásai miatt a cég 89,1 millió dolláros, azaz részvényenkénti 67 centes profittal zárta a negyedévet. A tavalyi második negyedévben a Lexmark nyeresége 87,1 millió dollár, azaz részvényenként 65 cent volt.

Az elemzők ennél lényegesen rosszabb eredményre számítottak, a First Call/Thomson Financial által megkérdezett szakértők átlagosan részvényenkénti 61 centes nyereséget jeleztek előre.

A Lexmark második negyedéves forgalma a tavalyi 980,1 millió dollárról 1,06 milliárd dollárra nőtt. A nyomtató-kiegészítők -- tonerek, tintapatronok -- forgalma 18 százalékkal 566 millió dollárra emelkedett, így a Lexmark bevételének 53 százalékát tette ki. A nyomtatóeladások 9 százalékkal emelkedtek.

A vállalat az elkövetkező negyedévre mérsékelt, de biztos növekedést vár, bár a vezetők rámutattak, hogy a technológiai szektort övező bizonytalanságban a vállalatok költési hajlandósága továbbra is alacsony.

A harmadik negyedévre a Lexmark vezetői 1-5 százalékos bevételnövekedést és részvényenként 58-68 centes profitot várnak. A tavalyi harmadik negyedévben a Lexmark nyeresége részvényenként 52 cent volt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról