Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 22. 14:05

MP3-lejátszó a kulcskarikán: itt a Creative Nomad MuVo

A Creative bemutatta legújabb MP3-lejátszóját, amely annyira apró, hogy akár kulcskarikára is fűzhető. A 128 Mbyte memóriával szerelt készülék MP3 és WMA formátumú anyagok lejátszására képes és USB porton lehet feltölteni.

A Creative bemutatta legújabb MP3-lejátszóját, amely annyira apró, hogy akár kulcskarikára is fűzhető. A 128 Mbyte memóriával szerelt készülék MP3 és WMA formátumú anyagok lejátszására képes és USB porton lehet "feltölteni".

A Nomad MuVo érdekessége, hogy szétszerelhető: a lejátszó elektronika leválasztásával egy USB-s memóriakártyát kapunk, amelyen tetszés szerinti állományokat hordozhatunk. A számítógépek külső merevlemeznek ismerik fel az eszközt, amelyre egyszerűen, drag-and-drop módszerrel lehet fájlokat másolni.

"A Nomad MuVo feleslegessé teszi a floppy lemezeket" -- mondta Craig McHugh, a Creative Labs elnöke. "Akár üzleti úton, akár baráti társaságban vagy, másodpercek alatt áttöltheted zenéidet, képeidet vagy lementheted fájljaidat, nem kell őket CD-re írni vagy e-mailben elküldeni."

A Nomad MuVo tömege kevesebb, mint 30 gramm, mérete pedig 72x35x16 milliméter, így akár kulcskarikán vagy nyakláncon is hordható. A lejátszót egy AAA elem működteti, amely akár 12 órán át is képes üzemeltetni a készüléket. A MuVo-hoz természetesen fülhallgatót is mellékel a gyártó.

A 128 Mbyte memóriával szerelt MuVo ajánlott kiskereskedelmi ára 169 dollár, a 64 Mbyte-os változatért 129 dollárt kérnek. A Nomad MuVo a jövő hónap elején kerül az üzletekbe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.