Szerző: Barna József

2002. július 19. 10:45

VIA Eden alapú szórakoztató központok az amerikai szállodákban

A tajvani VIA Technologies tegnap jelentette be, hogy stratégiai szövetségre lépett az egyesült államokbeli NXTV-vel, mely szélessávú kapcsolaton alapuló szolgáltatásokat nyújt a vendéglátó iparág számára. A két cég megállapodása értelmében az NXTV VIA Eden alapú számítógépeket használ majd az elsősorban luxusszállodákba telepített Broadband Intertainment System rendszeréhez.

[HWSW] A tajvani VIA Technologies tegnap jelentette be, hogy stratégiai szövetségre lépett az egyesült államokbeli NXTV-vel, mely szélessávú kapcsolaton alapuló szolgáltatásokat nyújt a vendéglátó iparág számára. A két cég megállapodása értelmében az NXTV VIA Eden alapú számítógépeket használ majd az elsősorban luxusszállodákba telepített Broadband Intertainment System rendszeréhez.

Az NXTV BIS digitális videoszolgáltatásokat, internet-hozzáférést, videojátékokat, valamint turisztikai információkat nyújt a szállodavendégek számára. Az American Hotel & Lodging Association elnöke a bejelentés kapcsán elmondta: "A technológia egyre szervesebb része lesz az utazásoknak. Egyre több utazó választ magának olyan szálláshelyet, mely nagysebességű internetelérést, számítógépes játékokat vagy éppen on-demand videoszolgáltatásokat is nyújt. A szállodatulajdonosok pedig e technológiákat használják fel versenyképességük növelésére, miközben a vendégek igényeihez is alkalmazkodnak."

A VIA ultra-alacsony fogyasztású processzorának és integrált chipkészleteinek kombinációjából álló platform a gyártó szerint ideális lehet set-top boxokban, bankautomatákban, vékony kliensekben, otthoni szerverekben vagy routerekben való használatra.

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról