Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 18. 16:36

A vártnál kisebb veszteséggel zárta negyedik negyedévét a Handspring

Donna Dubinsky
Donna Dubinsky
A Handspring tegnap este, a tőzsde zárása után hozta nyilvánosságra negyedik negyedéves és éves eredményeit. A vállalat a vártnál alacsonyabb veszteséget ért el.

A cég június 29-én véget ért negyedik negyedévében a forgalom 49 millió dollárt tett ki, szemben az előző év negyedik negyedévében elért 61 millió dollárraé. A 2002-es pénzügyi évben a forgalom 240,7 millió dollár volt, szemben a megelőző évben elért 370,9 millió dollárral.

A részvény-kompenzációs költségek nélküli veszteség 11,7 millió dollárt, azaz részvényenként 8 centet tett ki. A First Call/Thomson Financial által megkérdezett elemzők átlagosan 12 centes veszteségre számítottak. A tavalyi negyedik negyedévben az így számított veszteség 32,4 millió dollár, azaz részvényenként 29 cent volt.

A Treo készülékek sikerének köszönhetően a handspring bruttó haszonrése a harmadik negyedéves 9,2 százalékról 24,5 százalékra emelkedett. "Elégedett vagyok a Treo termékcsaláddal" -- mondta Donna Dubinsky vezérigazgató. "Jól haladunk a termékfejlesztésekkel, a mobilszolgáltatókkal való tárgyalásokkal és csökkentjük a kiadásokat."

A negyedik negyedéves nettó veszteség 15,4 millió dollár volt, az éves veszteség pedig 91,6 millió dollár (részvényenként 71 cent), szemben a tavalyi 126 millió dollárral (részvényenkénti 1,21 dollárral). Az éves pro forma veszteség 71,4 millió dollár volt, szemben a tavalyi évben elkönyvelt 54,1 millió dollárral.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról