Szerző: Barna József

2002. július 18. 11:04

Kiemelkedő negyedévet zárt a Symantec

[WSJ] Az internetes biztonsági termékeket forgalmazó Symantec negyedéves eredményei felülmúlták az elemzők várakozásait. A cég egyben bejelentette, hogy 355 millió dollárért három biztonságtechnológiai céget vásárol fel.

[WSJ] Az internetes biztonsági termékeket forgalmazó Symantec negyedéves eredményei felülmúlták az elemzők várakozásait. A cég egyben bejelentette, hogy 355 millió dollárért három biztonságtechnológiai céget vásárol fel.

A június 30-án véget ért első pénzügyi negyedéve során a Symantec 56,6 millió dolláros, részvényenként 36 centes nettó nyereséget realizált. A tavalyi év hasonló időszakában a cég 21,2 millió dolláros, részvényenként 14 centes veszteségről volt kénytelen beszámolni. A jelenlegi eredmények tartalmaznak egy 6,2 millió dolláros átszervezési tételt is. A Thomson Financial/First Call által megkérdezett elemzők részvényenként 32 centes profitra számítottak.

A vezetők elmondása szerint a jó eredmények részben annak köszönhetőek, hogy a vállalati biztonsági üzletág 35%-kal, míg a felhasználói üzletág 90%-kal nőtt, mindkét divízió nagyjából egyenletesen minden piaci régióban.

A cég egyben közölte, hogy 135 millió dollárért felvásárolja a hálózati betörések kivédésére megoldásokat fejlesztő Recourse Technologiest; 145 millió dollárért a biztonságtechnikai szolgáltatásokat nyújtó Riptechet és 75 millió dollárért a SecurityFocus nevű céget. A Symantec a cég piaci részesedésének növelése és a következő generációs biztonságtechnikai megoldások kifejlesztése érdekében határozott az akvizíciók mellett. A cég jelenleg a vírusirtó szoftverek piacának egyharmadát bírja, míg a rivális Network Associates szintén hasonló piaci résszel bír.

A jelenlegi negyedévre a cég 300-310 millió dolláros árbevételt prognosztizál, a költségeket leszámítva 30 centes részvényenkénti nyereség mellett. A hatósági jóváhagyástól függően az akvizíciók augusztus közepére zárulhatnak le.

A rendes kereskedésben a Symantec papírjainak árfolyama 33 centtel 33,10 dollárra emelkedett, majd a tőzsdezárás után enyhén visszaesett. A papírok ekkor 32,60 dolláron cseréltek gazdát.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról