Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 17. 12:08

Gondok a Matáv-számlákkal -- a szolgáltató elnézést kér és jóváír

Olvasóink visszajelzése szerint gondok vannak a Matáv által kiküldött júliusi számlákkal: több olyan volt Mindenkinek előfizető, akik korábban értesítést kaptak, hogy a kedvezményt július 8-ig vagy augusztus 10-ig meghosszabítva vehetik igénybe, a napokban kézhez kapott számlán meglepve konstatálták, hogy a július elseje utáni néhány napra a Matáv már a kedvezmény nélküli percdíjakat számlázta ki -- a kedvezményt biztosító díjcsomag árával együtt.

[HWSW] Olvasóink visszajelzése szerint gondok vannak a Matáv által kiküldött júliusi számlákkal: több olyan volt Mindenkinek előfizető, akik korábban értesítést kaptak, hogy a kedvezményt július 8-ig vagy augusztus 10-ig meghosszabítva vehetik igénybe, a napokban kézhez kapott számlán meglepve konstatálták, hogy a július elseje utáni néhány napra a Matáv már a kedvezmény nélküli percdíjakat számlázta ki -- a kedvezményt biztosító díjcsomag árával együtt.

Dr. Kövesi Gabriella, a Matáv szolgáltatásjogi osztályának vezetője a HWSW kérdésére elmondta, hogy valóban történt egy hiba a számlák postázásakor: a meghosszabbított lejárati határidejű Mindenkinek előfizetők számláit kivételesen kézzel kellett volna borítékolni, ám ez nem sikerült minden esetben, ezért több ügyfél is géppel borítékolt -- listaáron számolt percdíjakat tartalmazó -- számlát kapott.

A téves számlák összegét a szolgáltató nem írja jóvá automatikusan, hanem arra kéri az ügyfeleket, hogy aki vitatja a kiszámlázott összeget, az a 1212-es számon ingyenesen hívható ügyfélszolgálaton jelentkezzen. Az osztályvezető szerint erre azért van szükség, mert a kellemetlenségért cserébe a Matáv egyedi elbírálás alapján kívánja rendezni a számlákat, ami több esetben a korábban megítéltnél nagyobb kedvezményt, illetve rugalmas ügyintézést jelent.

Ismereteink szerint arra is volt példa, hogy az eredetileg július 8-áig megítélt kedvezményhosszabbítást egy ügyfélnek a téves számlázást ellentételezendő prolongálták augusztus 10-ig -- a tévesen kiszámlázott díjak jóváírása mellett. Dr. Kövesi Gabriella szerint az is előfordulhat, hogy ha valaki nem mondta le a Mindenkinek csomagot, s korábban értesítést kapott a hosszabbítás lehetőségéről, ám nem használta internetezésre a vonalas telefont, jóváírják a kedvezmény kiszámlázott díját.

Dr. Kövesi Gabriella korábban lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a szintén a szolgáltató tévedésének ellentételezéseképpen augusztus 10-ig meghosszabbított mindenkinekes ügyfelek száma hozzávetőleg ezer lehet. A mostani baki szélsőséges esetben többszáz előfizetőt érinthet, ezért javasolt a számlák megvizsgálása. Az osztáyvezető hangsúlyozta, hogy csak azok az előfizetők lehetnek érintettek, akik a Matáv valamelyik (júliusig vagy augusztusig adott) kedvezményhosszabbításáról korábban értesítést kaptak. Az osztályvezető nyilatkozatában minden érintettől elnézést kért a tévedésért, s kérte: a 1212-n jelentkezzenek a tévesen kiszámlázott díjak jóváírásáért.


Téves tételek

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról