Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 17. 12:08

Gondok a Matáv-számlákkal -- a szolgáltató elnézést kér és jóváír

Olvasóink visszajelzése szerint gondok vannak a Matáv által kiküldött júliusi számlákkal: több olyan volt Mindenkinek előfizető, akik korábban értesítést kaptak, hogy a kedvezményt július 8-ig vagy augusztus 10-ig meghosszabítva vehetik igénybe, a napokban kézhez kapott számlán meglepve konstatálták, hogy a július elseje utáni néhány napra a Matáv már a kedvezmény nélküli percdíjakat számlázta ki -- a kedvezményt biztosító díjcsomag árával együtt.

[HWSW] Olvasóink visszajelzése szerint gondok vannak a Matáv által kiküldött júliusi számlákkal: több olyan volt Mindenkinek előfizető, akik korábban értesítést kaptak, hogy a kedvezményt július 8-ig vagy augusztus 10-ig meghosszabítva vehetik igénybe, a napokban kézhez kapott számlán meglepve konstatálták, hogy a július elseje utáni néhány napra a Matáv már a kedvezmény nélküli percdíjakat számlázta ki -- a kedvezményt biztosító díjcsomag árával együtt.

Dr. Kövesi Gabriella, a Matáv szolgáltatásjogi osztályának vezetője a HWSW kérdésére elmondta, hogy valóban történt egy hiba a számlák postázásakor: a meghosszabbított lejárati határidejű Mindenkinek előfizetők számláit kivételesen kézzel kellett volna borítékolni, ám ez nem sikerült minden esetben, ezért több ügyfél is géppel borítékolt -- listaáron számolt percdíjakat tartalmazó -- számlát kapott.

A téves számlák összegét a szolgáltató nem írja jóvá automatikusan, hanem arra kéri az ügyfeleket, hogy aki vitatja a kiszámlázott összeget, az a 1212-es számon ingyenesen hívható ügyfélszolgálaton jelentkezzen. Az osztályvezető szerint erre azért van szükség, mert a kellemetlenségért cserébe a Matáv egyedi elbírálás alapján kívánja rendezni a számlákat, ami több esetben a korábban megítéltnél nagyobb kedvezményt, illetve rugalmas ügyintézést jelent.

Ismereteink szerint arra is volt példa, hogy az eredetileg július 8-áig megítélt kedvezményhosszabbítást egy ügyfélnek a téves számlázást ellentételezendő prolongálták augusztus 10-ig -- a tévesen kiszámlázott díjak jóváírása mellett. Dr. Kövesi Gabriella szerint az is előfordulhat, hogy ha valaki nem mondta le a Mindenkinek csomagot, s korábban értesítést kapott a hosszabbítás lehetőségéről, ám nem használta internetezésre a vonalas telefont, jóváírják a kedvezmény kiszámlázott díját.

Dr. Kövesi Gabriella korábban lapunknak úgy nyilatkozott, hogy a szintén a szolgáltató tévedésének ellentételezéseképpen augusztus 10-ig meghosszabbított mindenkinekes ügyfelek száma hozzávetőleg ezer lehet. A mostani baki szélsőséges esetben többszáz előfizetőt érinthet, ezért javasolt a számlák megvizsgálása. Az osztáyvezető hangsúlyozta, hogy csak azok az előfizetők lehetnek érintettek, akik a Matáv valamelyik (júliusig vagy augusztusig adott) kedvezményhosszabbításáról korábban értesítést kaptak. Az osztályvezető nyilatkozatában minden érintettől elnézést kért a tévedésért, s kérte: a 1212-n jelentkezzenek a tévesen kiszámlázott díjak jóváírásáért.


Téves tételek

Szerkesztőségi csapatunkba padavanokat keresünk, akik hozzánk hasonló elveket vallanak a tájékoztatásról és nyitottak az éles kiképzésre.

a címlapról

Hirdetés

Online, 24 órás, haladó Kubernetes képzést indítunk, most early bird kedvezménnyel!

2021. július 24. 07:22

A 8 alkalmas tanfolyam tökéletes választás lehet azoknak a szakembereknek, akik teszt jelleggel már használnak Kubernetest és általános ismeretekkel is rendelkeznek, de vagy nem a mindennapok szintjén, vagy éles környezetbeli elvárások nélkül. A képzéshez most 2in1 akció keretében 24 órás alapozó képzés is elérhető!