Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 17. 10:23

Vezeték nélküli internet a repülőtereken Cisco technológiával

[NetAktív] 19 európai és közel-keleti repülőtéren biztosít nagysebességű, biztonságos Internet kapcsolatot a Cisco

[NetAktív] 19 európai és közel-keleti repülőtéren biztosít nagysebességű, biztonságos Internet kapcsolatot a Cisco Systems Mobil Iroda szolgáltatása, amely lehetővé teszi, hogy a nagyrészt üzletemberekből álló utazóközönség személyi számítógépekről vagy PDA-król szélessávú interenethozzáféréssel kapcsolódjon a világhálóra, és biztonságosan elérje vállalati hálózatát, hasznosan töltve a várakozás idejét.

Németország második legforgalmasabb reptere, a napi 96 ezer utast fogadó müncheni repülőtér 1-es terminálján vezeték nélküli LAN (WLAN) hozzáférést biztosít. Isztambul nemrégiben elkészült Ataturk repülőtere szélessávú vezeték nélküli Internet hozzáférést kínál, valamint reptéri és vásárlási információkat nyújt az utazóknak. Az isztambuli Ataturk reptéren a vezeték nélküli technológia minden váróban, étteremben és bárban megtalálható, így az utazók tetszés szerint kiválaszthatják, hogy honnan veszik igénybe a hálózatot, és hol dolgoznak.

A Cisco Mobile Office ideális mobil kommunikációs eszköz a földön dolgozó reptéri alkalmazottak számára is, biztosítva a legjobb reptérfelügyeleti megoldásokat és egyéb szolgáltatásokat. A koppenhágai nemzetközi repülőtéren három, a légikikötő teljes területén vezeték nélküli kapcsolatot biztosító Cisco hozzáférési pontot telepítettek. A szolgáltatásokat úgy alakították ki, hogy használatuk a lehető legegyszerűbb legyen, speciális szoftver vagy laptop-beállítás nélkül is.

Az IDC piackutató cég becslései szerint 2006-ra körülbelül 18 000 fix és vezeték nélküli kapcsolatot biztosító létesítmény működik majd Nyugat-Európában. "A WLAN hozzáférés biztosításával az üzemeltetők -- így a reptéri hatóságok is -- növelhetik ügyfeleik elégedettségét, míg a mobilszolgáltatóknak is érdekében áll, hogy WLAN hozzáférést biztosítsanak GPRS és UMTS szolgáltatásaik kiegészítéseként" -- nyilatkozta Jan Hein Bakkers, az IDC Networking Expertise Centre elemzője.

"Az üzleti utak elterjedésével valamint a távmunka egyre növekvő szerepe miatt a Cisco Systems számos további nemzetközi repülőtérrel kíván együttműködni, hogy az ügyfelek számára professzionális, mobil munkakörnyezetet biztosítson" -- jelentette ki Gille Nembe, a Cisco Mobile Office termékfejlesztési vezetője.

A Cisco Mobil Iroda megoldásai a Cisco vezetékes és vezeték nélküli termékeit és technológiáit egyesítik: az Aironet vezeték nélküli helyi hálózatot (WLAN), a Long-Reach Ethernetet (LRE), a Building Broadband Service Manager (BBSM) szoftvert, valamint a Cisco virtuális magánhálózati (VPN) technológiáit, amelyek a biztonságos internethozzáférést támogatják különböző mobil eszközökről, így laptopokról vagy PDA (Personal Digital Assistant) berendezésekről.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról