Szerző: Barna József

2002. július 16. 18:47

A McAfee.com nem vágyik a Network Associates társaságára

[Dow Jones] A McAfee.com különleges bizottsága ma ismét elutasította a Network Associates hétvégén vonzóbbá plasztikázott vételi ajánlatát. A bizottság inadekvát-nak és túlzottan bizonytalan-nak nevezte a korábbi anyacég immár harmadik ajánlatát, és arra kérte a részvényeseket, hogy ennek fényében ismét szavazzanak az ügylet ellen.

[Dow Jones] A McAfee.com különleges bizottsága ma ismét elutasította a Network Associates hétvégén vonzóbbá plasztikázott vételi ajánlatát. A bizottság "inadekvát"-nak és "túlzottan bizonytalan"-nak nevezte a korábbi anyacég immár harmadik ajánlatát, és arra kérte a részvényeseket, hogy ennek fényében ismét szavazzanak az ügylet ellen.

Amint az ismert, a jelenleg 75%-os tulajdoni részesedéssel bíró Network Associates korábban már kétszer is próbálkozott a leányvállalat 100%-os tulajdonrészének megszerzésével, azonban miután a napvilágra került számviteli szabálytalanságok folytán a cég részvényárfolyama jelentősen visszaesett, mindkét alkalommal visszakozott az ügylettől. A cég július elején nyújtotta be az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek az 1998-2000-es periódusra vonatkozó revideált pénzügyi eredményeit, ami az április 25-én felfedett számviteli szabálytalanságok miatt vált szükségessé. A cég így azt remélte, hogy a tisztázott pénzügyi eredmények nyilvánosságra hozatala megfelelő légkört teremt a felvásárlás kivitelezéséhez.

A Network Associates azért igyekszik ismét integrálni a McAfee-t a vállalatcsoportba, hogy a kis- és középvállalatok, valamint a végfelhasználók számára egységes stratégiát dolgozhasson ki, megszüntesse a két vállalat és a McAfee márkanév használata körül kialakult zűrzavart, és csökkentse a két különálló vállalat fenntartásával kapcsolatos költségeket.

A Network Associates igazgatótanácsa a hétvégén ült össze, és újabb, a korábbinál kedvezőbb ajánlatot tett a McAfee felvásárlására. Ennek értelmében a Network Associates egy részvénycserés ügylet keretében 0,90 saját részvényt ajánlott minden, még nem a tulajdonában lévő McAfee-részvényért. Ez 12 millió részvénnyel számolva jelenleg 137,7 millió dolláros ügyletet feltételez, igaz, részvényárfolyama meredek zuhanását megelőzően a cég már 225 millió dolláros vételi ajánlatot is tett, és a McAfee azt sem találta elfogadhatónak.

A McAfee egy ma kiadott közleményben jelezte: elképzelhetőnek tartja, hogy a Network Associatesnek további módosított eredményeket kell benyújtania az Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnek, azonban az ajánlat elutasításának egyéb okait nem részletezte.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról