Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 16. 13:57

A Microsoft bejelentette a Windows XP Media Center Edition operációs rendszert

A Microsoft bejelentette a Windows XP operációs rendszer legújabb változatát, a korábban Freestyle névre keresztelt Media Center Edition szoftvert. A programot elsősorban a nappalikba szánt, szórakoztató és kommunikációs célokat szolgáló PC-k operációs rendszerének szánja a redmondi cég.

A Microsoft bejelentette a Windows XP operációs rendszer legújabb változatát, a korábban "Freestyle" névre keresztelt Media Center Edition szoftvert. A programot elsősorban a nappalikba szánt, szórakoztató és kommunikációs célokat szolgáló PC-k operációs rendszerének szánja a redmondi cég.

A hagyományos Windows asztallal ellentétben a Media Center Edition óriási gombokat, messziről is jól látható képernyőelemeket alkalmaz. A rendszer távirányítója segítségével elindíthatjuk a video- vagy zenelejátszást, elérhetjük és megtekinthetjük a rendszerben tárolt digitális fotóinkat, TV-t nézhetünk, és akár fel is vehetjük a műsort, valamint DVD-lemezeket is élvezhetünk vele.


A Windows XP Media Center Edition kezelőfelülete

"A PC egy irodai eszközből mára szórakoztató és kommunikációs termékké alakult át" -- mondta Michael Tuotonghi, a Microsoft Windows eHome részleg alelnöke. "A vásárlók szórakozni akarnak, mi pedig a korábbinál sokkal kreatívabban szeretnénk hozzájárulni az élményekhez. Az időzítés épp megfelelő a Windows Media Center Edition számára: beleillik abba a látomásunkba, amelyben a technika olyan módon szolgálja a vásárlókat, ahogy arra eddig még senki sem gondolt."

A Windows XP Media Center Edition bétatesztelése jelenleg is tart, a kereskedelmi bevezetés az ünnepi szezonban várható. A jelenegi tervek szerint a HP mellett a Samsung és az NEC épít majd készülékeket az operációs rendszer köré. Japánban előreláthatóan 2003 elején jelennek meg az első Media Center Editionre épülő számítógépek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról