:

Szerző: Barna József

2002. július 16. 17:11

Bill Gates Tanzánia tiszteletbeli nagykövete lesz

Bill Gates
Bill Gates
A világ leggazdagabb embereként is számon tartott Microsoft-vezető, Bill Gates Tanzánia tiszteletbeli nagykövete lesz, adta hírül ma a tanzániai Daily News. Gatesnek az lesz a feladata új pozíciójában, hogy a Microsofthoz hasonló befolyásos vállalatok vezetőit meggyőzze arról, érdemes befektetniük a kelet-afrikai országban.

A külföldi tőke bevándorlásának elősegítését zászlajára tűző tanzániai befektetési központ igazgatója, Emmanuel ole Naiko tegnap elmondta, hogy Benjamin Mkapa elnök számos vállalatvezetőt kért fel hasonló tiszteletbeli pozíció betöltésére, közülük a Microsoft elnöke csupán egy. "Gates elfogadta felkérésünket, és Tanzánia tanácsadója lesz. Gates feladata az lesz, hogy népszerűsítse országunkat, és igyekezzen meggyőzni más vállalatvezetőket arról, hogy érdemes befektetniük nálunk" -- tette hozzá ole Naiko.

A kelet-afrikai országban holnap veszi kezdetét a tanzániai befektetői kerekasztal (Tanzania Investor Roundtable) nevű rendezvény, melyre a szervezők -- más vállalatvezetők mellett -- a Microsoft elnökét is meghívták. Gates azonban egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a rendezvényen, de jelezte, a következő találkozót beszorítja programjai közé.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.