Szerző: Barna József

2002. július 16. 17:11

Bill Gates Tanzánia tiszteletbeli nagykövete lesz

HIRDETÉS

Bill Gates
Bill Gates
A világ leggazdagabb embereként is számon tartott Microsoft-vezető, Bill Gates Tanzánia tiszteletbeli nagykövete lesz, adta hírül ma a tanzániai Daily News. Gatesnek az lesz a feladata új pozíciójában, hogy a Microsofthoz hasonló befolyásos vállalatok vezetőit meggyőzze arról, érdemes befektetniük a kelet-afrikai országban.

A külföldi tőke bevándorlásának elősegítését zászlajára tűző tanzániai befektetési központ igazgatója, Emmanuel ole Naiko tegnap elmondta, hogy Benjamin Mkapa elnök számos vállalatvezetőt kért fel hasonló tiszteletbeli pozíció betöltésére, közülük a Microsoft elnöke csupán egy. "Gates elfogadta felkérésünket, és Tanzánia tanácsadója lesz. Gates feladata az lesz, hogy népszerűsítse országunkat, és igyekezzen meggyőzni más vállalatvezetőket arról, hogy érdemes befektetniük nálunk" -- tette hozzá ole Naiko.

A kelet-afrikai országban holnap veszi kezdetét a tanzániai befektetői kerekasztal (Tanzania Investor Roundtable) nevű rendezvény, melyre a szervezők -- más vállalatvezetők mellett -- a Microsoft elnökét is meghívták. Gates azonban egyéb elfoglaltságai miatt nem tud részt venni a rendezvényen, de jelezte, a következő találkozót beszorítja programjai közé.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:16

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.