Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 16. 13:29

Idén is megérkeznek SMS-ben a felvételi pontszámok

Július 17-én és 18-án több mint félmillió SMS-ben értesíti az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) a felsőoktatási intézményekbe jelentkezett fiatalokat az általuk elért pontszámokról, illetve a felvételi ponthatárokról. Az elképesztő mennyiségű információt mindössze két nap alatt továbbítják; a nem mindennapi feladathoz szükséges műszaki hátteret a Pannon GSM biztosítja.

[HWSW] Július 17-én és 18-án több mint félmillió SMS-ben értesíti az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda (OFI) a felsőoktatási intézményekbe jelentkezett fiatalokat az általuk elért pontszámokról, illetve a felvételi ponthatárokról. Az elképesztő mennyiségű információt mindössze két nap alatt továbbítják; a nem mindennapi feladathoz szükséges műszaki hátteret a Pannon GSM biztosítja.

Az OFI és a Pannon GSM először 2001 nyarán tette lehetővé, hogy a jelentkezők a világ bármely pontjáról, már alig néhány órával a ponthatárok meghúzása után megtudhassák, felvételt nyertek-e az általuk megjelölt felsőoktatási intézménybe. A közel 150 ezer fiatalnak ehhez mindössze egy SMS-t kellett elküldenie a megadott telefonszámra, és másodperceken belül válasz üzenetben megkapták a sorsdöntő információt.

Idén azonban már ennyit sem kell tenniük a leendő hallgatóknak. A tavalyinál tíz százalékkal több felvételiző (összesen 165.000, 46 intézmény 3939 szakjára vagy szakpárjára jelentkezett, átlagosan 24 és fél éves fiatal) közel háromnegyede ugyanis elérhetőségei között mobilszámát is feltüntette a jelentkezési lapon. Ennek köszönhetően ez a mintegy 120 ezer diák SMS-ben automatikusan tájékoztatást kap a felvételi vizsgán elért összpontszámról majd egy nappal később az általa megjelölt intézmény(ek)ben megállapított ponthatár(ok)ról. Természetesen mindezt az információt az Országos Felsőoktatási Felvételi Iroda hivatalos honlapján is megtalálják az érdeklődők.

A kétféle információt azok sajtóban történő megjelenése előtt, július 17-én, illetve 18-án küldi ki az OFI rövid szöveges üzenetben a Pannon GSM segítségével. Azon diákok, akik egynél több helyre is beadták jelentkezésüket, értelemszerűen minden, általuk megjelölt főiskolán vagy egyetemen elért pontszámról, majd az intézmény által megállapított ponthatárról értesítést kapnak. Ennek következtében várhatóan közel hatszázezer SMS indul útjára ebben a 48 órában.

Természetesen arról a mintegy 45 ezer reménybeli hallgatóról sem feledkezik meg az OFI, akik nem adtak meg mobilszámot. Ők az adott jelentkezési hely ponthatárát válasz SMS-ben kapják meg, amennyiben a tavaly bevált módon, iktatószámukat és attól kettősponttal elválasztva a jelentkezési helyük sorszámát elküldik a 06 20 20 20 233-as számra.

A megdöbbentő mennyiségű adat gyors, biztonságos és fennakadások nélküli továbbítása érdekében a Pannon GSM jelentős mértékben bővítette PannonFutár szolgáltatása kapacitását. Az információ- és tartalomszolgáltató alkalmazások számára kifejlesztett, nagy mennyiségű szöveges üzenet célzott továbbítására alkalmas PannonFutár kapacitását a csatornák bővítése révén a tízszeresére növelték.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról