Szerző: Barna József

2002. július 16. 12:09

A tervezőszoftvereket forgalmazó Autodesk szorosabbra húzza a nadrágszíjat

Carol Bartz
Carol Bartz
[Dow Jones] Az elsősorban AutoCAD és Autodesk szoftvereiről ismert San Rafael-i Autodesk Inc. további költségcsökkentő intézkedéseket bevezetésére kényszerül: ezek részeként befagyasztják az alkalmazottak fizetését, csökkentik a felsővezetők bérét, és kényszerszabadságolást vezetnek be. A céget igen kedvezőtlenül érinti ügyfeleinek lanyha költési hajlandósága.

Az Autodesk elnök-vezérigazgatója, Carol Bartz egy vállalati memorandumban számolt be az újabb költségcsökkentő lépésekről. Mint írta: "a jelenlegi gazdasági és üzleti atmoszféra további radikális lépésekre kényszeríti cégünket." Az intézkedések részeként Bartz 850 000 dolláros éves fizetése, mely ebben az évben nem emelkedett, augusztustól január végéig tartó időszakban 20%-kal csökken, míg a többi felsővezető bére 10%-kal lesz kevesebb az elkövetkező fél évben. A további alkalmazottak bérét pedig befagyasztja a cég.

A memorandumból arra is fény derül, hogy július 4-ének hetében az Autodesk három napos kényszerszabadságra küldte alkalmazottait. Azonban Bartz arra kéri a dolgozókat, hogy az újabb kényszerszabadságolás elkerülése végett a negyedév elején maguk vegyenek ki szabadságot.

Az Autodesk Steve Cakebread pénzügyi vezérigazgató május végi távozása óta keres új jelöltet a posztra. A cég az áprilisban véget ért pénzügyei negyedévben jelentős forgalom- és nyereségcsökkenésről volt kénytelen beszámolni, míg július 31-én véget érő pénzügyi negyedéves eredményeit is csökkentette.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról