:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 15. 13:42

Aláírták a távközlési kedvezményekről szóló szerződéseket

Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban a szolgáltatók és a kormány képviselői ma délelőtt aláírták az augusztustól életbe lépő új távközlési kedvezményekről szóló szerződéseket. A szerződéseket Kovács Kálmán mellett öt szolgáltató (Matáv, Vivendi, Emitel, Hungarotel, Monortel) vezetője is ellátta kézjegyével.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban a szolgáltatók és a kormány képviselői ma délelőtt aláírták az augusztustól életbe lépő új távközlési kedvezményekről szóló szerződéseket. A szerződéseket Kovács Kálmán mellett öt szolgáltató (Matáv, Vivendi, Emitel, Hungarotel, Monortel) vezetője is ellátta kézjegyével.

A korábban közölt híreknek megfelelően a Matáv, a Vivendi és az Emitel szolgáltatók területén 2002. augusztus 1-től két díjcsomagot vezetnek be. A havi 15 órás és a 40 órás elérést biztosító, áfával együtt havi 1550 illetve 4000 forintos csomag munkanapokon 16 és 24 óra, munkaszüneti napokon 7 óra és 24 óra között vehető igénybe. Éjféltől reggel hétig 50 filléres percdíj mellett lehet modemmel a hálóra csatlakozni.

A szerződések aláírását követő sajtótájékoztatón Kovács Kálmán miniszter kifejtete, hogy a kormány évi hárommilliárd forintos intervenciója egyfajta keret, amelynek teljes kimerítéséhez a korábbi Mindenkinek csomag előfizetőihez képest 4-5-ször annyi felhasználóra van szükség. Hozzátette: ha a keret kihasználatlan marad, a célelőirányzat révén a fennmaradó összeg az informatikai tárcánál marad, ha a megnövekedett érdeklődés miatt kevésnek bizonyul a hárommilliárd forint, akkor örömel vizsgálják felül a támogatási rendszert, hiszen ez az internet elterjedésének jelentős növekedését jelentené.

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter elmondta még, hogy a számítástechnikai termékek vámját kölcsönösen eltörlő szingapúri egyezményhez már nem lehet csatlakozni, így a kormány még idén kidolgozza azt a konstrukciót, melynek bevezetésével az alkatrészek közterheit csökkenteni lehet. Ugyanakkor hozzátette: alapvetően nem a vám- és áfatartalma miatt magas a számítástechnikai alkatrészek ára: ez a magyarországi és az uniós jövedelemkülönbségek számlájára írható.

A kormány a távközlési szolgáltatókkal most aláírt szerződésekben biztosított kedvezményekre kétéves garanciát vállal, azaz ennyi ideig biztosan nem mondja fel a szolgáltatókkal kötött megállapodást, ugyanakkor az előfizetők ezt bármikor következmények nélkül megtehetik. A sajtótájékoztatón elhangzott még, hogy idén 46 településen teremtik meg az ADSL hozzáférés elvi lehetőségét, ami akár 1,4 millió szélessávú előfizetőt is jelenthet év végéig.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 03:11

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.