Szerző: castor

2002. július 14. 09:57

Új képek az Asheron's Call 2-ből, a Microsoft online szerepjátékából

Az MMORPG-k, azaz a csak online játszható szerepjátékok manapság a fénykorukat élik. Két éve jelent meg a Microsoft első ilyen programja, mely az Asherons Call nevet kapta, és az Everquest után a második legnépszerűbb játék lett ebben a kategóriájában. Jelenleg a folytatáson dolgozik a Turbine Games fejlesztőcég, melyben az első részben megismert -- de később lerombolt -- Dereth világát kell újra felépítenünk.

Az MMORPG-k, azaz a csak online játszható szerepjátékok manapság a fénykorukat élik. Két éve jelent meg a Microsoft első ilyen programja, mely az Asheron's Call nevet kapta, és az Everquest után a második legnépszerűbb játék lett ebben a kategóriájában. Jelenleg a folytatáson dolgozik a Turbine Games fejlesztőcég, melyben az első részben megismert -- de később lerombolt -- Dereth világát kell újra felépítenünk.

A karakterválasztásnál most igen egyszerű lesz a dolgunk, ugyanis csak három dolgot kell megadnunk: hősünk faja, neme, és tulajdonságai. Karakterünk jelleme fokozatosan fog kialakulni a történet során, attól függően, hogy egyes helyzetekben miket tettünk.

A történet frissítése a megszokott módon fog történni, minden hónap végén egy újabb cselekményszálat bontanak ki a fejlesztőcsapat emberei. A módszert úgy kell elképzelni, mintha egy előre megírt forgatókönyvet lapozgatnánk.

Ma új képek jelentek meg az Asheron's Call 2-ből, melyet a hivatalos honlapon lehet megtekinteni. Érdemes megfigyelni a részletesen kidolgozott modelleket és tájat, melyekért egy vadonatúj grafikus motor a felelős. Az E3 kiállításon bemutatott videón például jól látszik, hogy minden egyes fűszál külön mozog, ha fúj a szél.

A játék az év végén fog megjelenni PC-re, de szerencsére az első rész szerverei ekkor nem fognak leállni, hanem még legalább fél évig működnek. Egyetlen negatívum a programmal kapcsolatban, hogy elődjéhez hasonlóan ez is havidíjas lesz: a 10 dollár levonása után kapunk 30 napnyi játéklehetőséget a Microsoft Zone hálózaton.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról