:

Szerző: castor

2002. július 12. 22:08

PC-re és Macre is elkészítik a sikeres Halo akciójátékot

A Microsoft Game Studios pénteken bejelentette, hogy készül az egyik legnépszerűbb xboxos játékuknak, a Halo: Combat Evolved nak a PC-re és Macintoshra átírt változata.

A Microsoft Game Studios pénteken bejelentette, hogy készül az egyik legnépszerűbb xboxos játékuknak, a Halo: Combat Evolvednak a PC-re és Macintoshra átírt változata.

Az eredeti programot -- mely egy idegenek által megszállt bolygón játszódik -- a Bungie Studios készítette a Microsoft játékkonzoljára. Az ígéretekkel szemben sokáig úgy tűnt, hogy nem is fejlesztik más gépre -- erre utalt a játék dobozán lévő "Xbox only!" matrica is. Azonban a cég jobbnak látta, ha a többi játékos is megismerheti ezt a misztikus világot, így megbízta a texasi Gearbox Software fejlesztőcsapatot az átírat elkészítésével. Stuart Moulder, a Microsoft Game Studios termékmenedzsere elmondta, hogy ki fogják javítani az xboxos verzió negatív tulajdonságait, és új ötleteket is beleépítenek majd.

A Macintosh-verzión a Westlake Interactive dolgozik és a Destineer fogja terjeszteni, akik már több Microsoft játékot (Age of Empires II, Links Championship Edition) is kiadtak erre a géptípusra.

A sok-sok díjat nyert Halo volt a Microsoft konzoljának legsikeresebb játéka, a statisztikák szerint ugyanis a gép piacra kerülése (2001. november 15.) és 2002. április 8. között minden percben hat darabot adtak el belőle a világon.

A PC-s verzió 2003 nyarán kerül a boltok polcaira, míg a Macintosh-változatra pár hónappal többet kell várni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 07:06

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.