Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 12. 20:55

eEurope 2005: Magyarország már most csatlakozna

Szakértők szerint az Európa Tanács támogatja, hogy Magyarország már most bekapcsolódhasson az eEurope 2005: Információs társadalom mindenkinek programba. Lengyelország és Szlovénia is csatlakozott Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kezdeményezéséhez, mely szerint a tagjelölt országok már az uniós csatlakozás előtt kapcsolódjanak a programhoz. A három ország informatikai minisztere levélben tájékoztatta Erkki Liikanent, az Európai Bizottság informatikai kérdésekért felelős főbiztosát a csatlakozási szándékról.

[HWSW] Szakértők szerint az Európa Tanács támogatja, hogy Magyarország már most bekapcsolódhasson az "eEurope 2005: Információs társadalom mindenkinek" programba. Lengyelország és Szlovénia is csatlakozott Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kezdeményezéséhez, mely szerint a tagjelölt országok már az uniós csatlakozás előtt kapcsolódjanak a programhoz. A három ország informatikai minisztere levélben tájékoztatta Erkki Liikanent, az Európai Bizottság informatikai kérdésekért felelős főbiztosát a csatlakozási szándékról.

Az EU-tagállamok számára összeállított akcióterv lényege: kedvező gazdasági és társadalmi környezetet kell biztosítani a magánbefektetéseknek, új munkahelyeket kell teremteni, modernizálni kell a közszolgáltatásokat, és minden állampolgárnak meg kell adni a lehetőséget, hogy tagja legyen a globális információs társadalomnak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról