Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. július 12. 20:55

eEurope 2005: Magyarország már most csatlakozna

Szakértők szerint az Európa Tanács támogatja, hogy Magyarország már most bekapcsolódhasson az eEurope 2005: Információs társadalom mindenkinek programba. Lengyelország és Szlovénia is csatlakozott Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kezdeményezéséhez, mely szerint a tagjelölt országok már az uniós csatlakozás előtt kapcsolódjanak a programhoz. A három ország informatikai minisztere levélben tájékoztatta Erkki Liikanent, az Európai Bizottság informatikai kérdésekért felelős főbiztosát a csatlakozási szándékról.

[HWSW] Szakértők szerint az Európa Tanács támogatja, hogy Magyarország már most bekapcsolódhasson az "eEurope 2005: Információs társadalom mindenkinek" programba. Lengyelország és Szlovénia is csatlakozott Kovács Kálmán informatikai és hírközlési miniszter kezdeményezéséhez, mely szerint a tagjelölt országok már az uniós csatlakozás előtt kapcsolódjanak a programhoz. A három ország informatikai minisztere levélben tájékoztatta Erkki Liikanent, az Európai Bizottság informatikai kérdésekért felelős főbiztosát a csatlakozási szándékról.

Az EU-tagállamok számára összeállított akcióterv lényege: kedvező gazdasági és társadalmi környezetet kell biztosítani a magánbefektetéseknek, új munkahelyeket kell teremteni, modernizálni kell a közszolgáltatásokat, és minden állampolgárnak meg kell adni a lehetőséget, hogy tagja legyen a globális információs társadalomnak.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról