Szerző: Barna József

2002. július 12. 14:46

Stratégiai szövetséget kötött a Portocom Rt. és a Kventa Kft.

A közepes és nagyvállalatok teljes körű számítástechnikai hardver- és szoftverigényeinek kiszolgálására hozott létre stratégiai szövetséget a hordozható számítógépek és a notebook technológiára épülő eszközök specialistája, a Portocom Rt., valamint az asztali PC-k gyártását, szerverek forgalmazását és komplett irodai rendszerbe illesztését (rendszerintegrálását) végző Kventa Kft.

[HWSW] A közepes és nagyvállalatok teljes körű számítástechnikai hardver- és szoftverigényeinek kiszolgálására hozott létre stratégiai szövetséget a hordozható számítógépek és a notebook technológiára épülő eszközök specialistája, a Portocom Rt., valamint az asztali PC-k gyártását, szerverek forgalmazását és komplett irodai rendszerbe illesztését (rendszerintegrálását) végző Kventa Kft.

A két magyar számítástechnikai vállalat felismerte a megváltozott piaci igényeket, és ezentúl komplex informatikai megoldásokat kínálnak a közép- és nagyvállalatok számára. A szövetségben mindkét cég megőrzi márkanevét és imázsát, ám a termékportfoliót az ügyfelek igényeinek megfelelően kiszélesítik. Az együttműködés biztosítja mindkét vállalat folyamatos növekedését, hiszen ezzel egy teljesen új piaci szegmensben az IT-megoldásszállítókkal versenyezhetnek.

"Már régóra keresünk egy olyan partnert, amely szervereket és asztali számítógépeket tudna szállítani, hiszen megrendelőinknek a notebookok mellett ilyen eszközökre is szükségük van" -- nyilatkozta Polló László, a Portocom Rt. vezérigazgatója. "A Kventával jól kiegészítjük egymást, hiszen ők is -- csakúgy, mint a Portocom -- gyártó és forgalmazó tevékenységet folytatnak. A Kventa Optima PC-k, csakúgy, mint a mi notebookjaink, a vevő igényeinek megfelelően konfigurálhatók. Hasonló üzletpolitikánk, termelési és szolgáltatási hátterünk teszi lehetővé, hogy a komplex informatikai megoldásokat igénylő vállalati szegmensnek is tökéletes megoldást nyújtsunk."

A Portocom országos értékesítési hálózata a Kventa számára elsőrendű fontossággal bírt, hiszen a vállalat közel hárommilliárd forintos forgalmának jelentős részét a központosított közbeszerzésből adódó megrendelések teszik ki. Saját értékesítői csapatuk teljesen leterhelt a jelenlegi struktúra működtetésében. Nagy tapasztalatuk van viszont a rendszerintegrációban az egész ország területén. Számos állami és magánvállalatnál a szerverektől, az asztali gépeken át egészen az irodatechnikai berendezésekig mindent a Kventa biztosított.

"Fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy számunkra a rendszerintegráció nem csupán a rendszer kiépítését, hanem folyamatos karbantartását és zökkenőmentes működésének biztosítását jelenti" -- mondta el a Kventa kereskedelmi igazgatója, Kovács László. "A Portocom-Kventa szövetségben mindkét vállalat azon terület karbantartásáért felel, amihez a legjobban ért. A Portocom a notebook technológiára épülő eszközök -- a mobil számítógépek, az LCD PC-k és kiegészítőik --, a Kventa a szerverek, asztali PC-k és irodatechnikai eszközök folyamatos működőképességét garantálja. Nagy előnyünk versenytársaikkal szemben a hazai gyártói bázis, a helyi szakértelem, az országos szervizhálózat és a mobilis rendszerkarbantartás. Nagy eszközkészletünk következtében lehetőségünk van komplex informatikai rendszerek kihelyezésére is, vagyis outsorting konstrukcióra. Ezzel jelentős költségmegtakarítást érhetnek el ügyfeleink."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról