Szerző: Bodnár Ádám

2002. július 11. 09:25

Távozik a Pressplay vezérigazgatója

And Schuon
Andy Schuon
[CNET] A Sony Music Entertainment és a Universal Music Group támogatásával létrejött előfizetéses internetes zeneszolgáltatás, a Pressplay vezérigazgatója bejelentette, hogy távozik a cégtől. Andy Schuon mindössze 13 hónapig vezette a vállalatot, a hírek szerint a jövőben az Infinity Radio programigazgatójaként dolgozik tovább.

A Pressplay új vezérigazgatója a vállalat működtetésére felelős igazgatója, Michael Bebel lesz. "Mike kiemelkedően tehetséges vezető, akinek megfelelő zenei, műszaki és vezetési tapasztalatai vannak ahhoz, hogy tovább vezesse a Pressplayt és zökkenőmentessé tegye a változásokat" -- áll a vállalat által kiadott közleményben. "Nagyon hálásak vagyunk Andy Schuonnak a cég felépítésében és a szolgáltatás elindításában betöltött szerepéért."

A Pressplay -- hasonlóan a többi előfizetéses zeneszolgáltatáshoz -- egyelőre nem tudott túl sok előfizetőt toborozni, noha a szolgáltatás már hét hónapja üzemel. Az előfizetéses rendszerek legnagyobb vetélytársai az ingyenesen elérhető fájlcserélő hálózatok, mint amilyen a Morpheus vagy a KaZaA.

Bár a Pressplay kedvező kritikákat kapott, mivel lehetővé teszi, hogy felhasználói a letöltött zenéket CD-re írják, az előfizetők száma alig gyarapodik. Ráadásul az öt nagy lemezkiadó (Sony, Universal, Warner, BMG, EMI) közül a Warner és a BMG előadói nem találhatók meg a Pressplay kínálatában. Egyelőre azonban a Pressplay riválisának számító MusicNet -- amelyet az EMI, a Warner és a BMG támogat -- sem büszkélkedhet sok előfizetővel.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról