Szerző: Ady Krisztián

2002. július 10. 20:03

Olcsó, átalánydíjas internetet nyújt mobilhálózatán a Vodafone

Az RTL Klub Online értesülései és az Index fórumán szerzett információmorzsák szerint holnap valódi szenzációnak számító bejelentés várható.

Az RTL Klub Online értesülései és az Index fórumán szerzett információmorzsák szerint holnap valódi szenzációnak számító bejelentés várható.

A kiszivárgott hírek szerint a Vodafone nettó 2500 Ft-os havidíj ellenében GPRS technikával átalánydíjas, korlátlan internetelérést tesz majd lehetővé hálózatán, amely erre alkalmas mobiltelefon segítségével lesz igénybe vehető. Az átviteli sebesség várhatóan alacsonyabb lesz a modemes-ISDN megoldásoknál, de a csomag mindenképpen kedvezőbb megoldást kínál, mint a Matáv és a Vivendi percdíjai. Kedvezőbbet minden eddigi megoldásnál.

Az átalánydíjas konstrukciót a Vodafone előfizetői vehetik igénybe, így gyakorlatilag havi 5000 forintból bármennyit lehet internetezni, minden extra költség nélkül. Mi több, egyes információk szerint az első három hónapban az átalánydíjat sem kell kifizetni.

A mobilszolgáltató a régi, használt telefonokat is becseréli GPRS készülékre (Sony Ericsson R600) körülbelül 10 ezer forintért, és ehhez adatkábelt és szoftvert is adnak. A Vodafone sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta ezeket az információnkat.

"Lapzárta után érkezett:"

A Vodafone 2002. július 15-től vezeti be a piacra GPRS szolgáltatásait, melyek rendkívül kedvező árú kapcsolódást biztosítanak. A szolgáltatásokat Magyarország egész területén elérhetjük a Vodafone hálózatából. Július 15-től három hónapig, de legkésőbb 2002. október 15-ig ingyen használhatjuk a Vodafone GPRS szolgáltatásait.

Mivel az előfizetők számára a forgalmazott adatmennyiség és eltöltött idő alapú számlázás nehezen értelmezhető, a Vodafone kezdetben átalánydíjas számlázást vezet be. Az ingyenes periódus után továbbra is rendkívül kedvező áron -- a havidíjon kivül más összeg fizetése nélkül -- használhatjuk a wap vagy web szolgáltatásokat. A havidij jelenlegi összege havi bruttó 3125 Ft.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról