Szerző: Vörös Péter

2002. július 10. 14:39

Az IBM belép az adattárolási eszközök piacának legalsó szegmensébe

Az IBM jelentős sikereket ért el a csúcskategóriájú Shark gépeivel az adattárolási eszközök piacának felső részében, most a világ legnagyobb számítógépgyártója belép e piac legalsó szegmensébe is.

Az IBM jelentős sikereket ért el a csúcskategóriájú Shark gépeivel az adattárolási eszközök piacának felső részében, most a világ legnagyobb számítógépgyártója belép e piac legalsó szegmensébe is.

A Nagy Kék ma dobja piacra alsó árkategóriájú adattárolási eszközét, amelyet többek között olyan felhasználásokra terveztek, mint az e-mailarchiválás, szerverkonszolidáció, tárolási backup, szalagra történő backup és papír dokumentumok archiválása.

A NAS (network-attached storage, hálózathoz csatolt tárolási) eszközt a felhasználók a számítógépes hálózaton keresztül érhetik el, a készülék ára kb. 4420 dollárnál kezdődik. Ez körülbelül fele annyi, mint az IBM korábbi legolcsóbb tárolási eszközének az ára, és csak töredéke a Shark 400 ezer dolláros árának -- ez utóbbit természetesen főként olyan nagyteljesítményű és kritikus alkalmazásokhoz használják, mint pl. a valós idejű adatbázis-kezelés.

Randy Kerns, az Evaluator Group egyik vezetője szerint az új tárolási eszközök ugyanazokat a szoftvereket használják, mint a drágább termékek, ami jelentős előnyt biztosíthat az IBM-nek az olyan versenytársakkal szemben, mint a Quantum és a Maxtor. "Az új eszköz szépen kiegészíti az IBM eddigi repertoárját" -- mondta Kerns.

Nemrég az IBM legnagyobb vetélytársa, az EMC, a tárolási eszközök koronázatlan királya is bejelentette, hogy belép az adattárolási eszközök piacának legalsó szegmensébe.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról