Szerző: Vörös Péter

2002. július 10. 14:05

A tajvani memóriagyártók vegyes eredményeket értek el júniusban

[Semiconductor Business News] Míg a tajvani félvezetőgyártók jó eredményekkel zárták az előző hónapot, a szigetország memóriagyártói vegyes eredményeket értek el.

[Semiconductor Business News] Míg a tajvani félvezetőgyártók jó eredményekkel zárták az előző hónapot, a szigetország memóriagyártói vegyes eredményeket értek el.

A Nanya Technology Corp., Tajvan egyik legnagyobb DRAM memóriagyártója közölte, hogy 35,3 millió dolláros adózás előtti veszteséget ért el a második negyedévben (az eredmény egyelőre nem auditált). A cég az első negyedévben még 36,2 millió dolláros adózás előtti nyereséget ért el.

A cég egyelőre nem tett közzé adatokat a negyedéves forgalomról, mindössze annyi árult el, hogy a júniusi forgalom az előző év hasonló időszakához (18,2 millió dollárhoz) képest több mint kétszeresére, 50,6 millió dollárra nőtt.

Egy másik tajvani DRAM memóriagyártó, a Winbond Electronics Corp. közölte, hogy júniusi forgalma 42%-kal 71,7 millió dollárra nőtt az egy évvel korábban elért 50,9 millió dollárhoz képest. Májusban a cég forgalma 66,8 millió dollár volt.

A Winbond szerint a forgalom növekedésének fő oka az, hogy valamelyest stabilizálódtak a DRAM-árak. A cég egyelőre nem tette közzé negyedéves eredményét.

Amint arról beszámoltunk, Tajvan két legnagyobb szerződéses félvezetőgyártója arról számolt be, hogy nőttek az eladások júniusban. Az elemzők szerint azonban az év hátralevő részében lassulás várható a forgalmat illetően.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról