Szerző: Vörös Péter

2002. július 9. 13:24

IBM-Nokia együttműködés mobil szolgáltatásokkal kapcsolatban

[Mmd] A Nokia és az IBM bejelentette, hogy együttesen kínál tartalomszolgáltatási

[Mmd] A Nokia és az IBM bejelentette, hogy együttesen kínál tartalomszolgáltatási megoldásokat mobil távközlési hálózatok számára.

Ennek alapján a szolgáltatók Java-alapú játékokat, többszólamú csengőhangokat, képeket, grafikákat, képernyővédőket és ikonokat kínálhatnak elofizetőiknek. Mindezek letöltéséhez az IBM forgalmazza a Nokia szoftverét, és a cégek együttműködésre lépnek a biztonságos tartalomszolgáltatási eljárások kifejlesztése terén is.

A Digital Media for Mobile Devices (DM Mobile) nevet viselő megoldásra épülő szolgáltatásoknak köszönhetően a felhasználók kiaknázhatják mobileszközeik fejlett funkcióit. A fejlesztés nyílt szabványokon alapul, így az új lehetőségek a különbözo hálózatok és mobil eszközök között átjárhatóan használhatóak.

A Nokia és az IBM egyaránt aktívan részt vesz az újonnan alakult Open Mobile Alliance (OMA) munkájában. Az OMA közel 200 taggal rendelkezik, célja a mobil iparág nyílt szabványainak kialakítása. Ez tenné lehetővé országoktól, hálózatüzemeltetőktől és mobilszolgáltatóktól független, egymással kompatibilis szolgáltatások létrejöttét, amelyek a felhasználók egyéni igényeihez igazíthatók.

Regisztrálj az ingyenes Cloud-native és DevOps tippek nagyvállatoknak konferenciára, ahol a Red Hat és az Alerant szakértői bemutatják a Kubernetes, OpenShift, microservice architektúrák gyakorlati alkalmazását!

a címlapról

privátháló

2

VPN-nel bővül a Google One

2020. október 30. 11:52

A vaskosabb előfizetésekhez a Google új, ajándék VPN szolgáltatást is hozzácsap.