:

Szerző: Vörös Péter

2002. július 9. 13:24

IBM-Nokia együttműködés mobil szolgáltatásokkal kapcsolatban

[Mmd] A Nokia és az IBM bejelentette, hogy együttesen kínál tartalomszolgáltatási

[Mmd] A Nokia és az IBM bejelentette, hogy együttesen kínál tartalomszolgáltatási megoldásokat mobil távközlési hálózatok számára.

Ennek alapján a szolgáltatók Java-alapú játékokat, többszólamú csengőhangokat, képeket, grafikákat, képernyővédőket és ikonokat kínálhatnak elofizetőiknek. Mindezek letöltéséhez az IBM forgalmazza a Nokia szoftverét, és a cégek együttműködésre lépnek a biztonságos tartalomszolgáltatási eljárások kifejlesztése terén is.

A Digital Media for Mobile Devices (DM Mobile) nevet viselő megoldásra épülő szolgáltatásoknak köszönhetően a felhasználók kiaknázhatják mobileszközeik fejlett funkcióit. A fejlesztés nyílt szabványokon alapul, így az új lehetőségek a különbözo hálózatok és mobil eszközök között átjárhatóan használhatóak.

A Nokia és az IBM egyaránt aktívan részt vesz az újonnan alakult Open Mobile Alliance (OMA) munkájában. Az OMA közel 200 taggal rendelkezik, célja a mobil iparág nyílt szabványainak kialakítása. Ez tenné lehetővé országoktól, hálózatüzemeltetőktől és mobilszolgáltatóktól független, egymással kompatibilis szolgáltatások létrejöttét, amelyek a felhasználók egyéni igényeihez igazíthatók.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 11:48

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.