Szerző: Vörös Péter

2002. július 8. 17:02

Az Infineon továbbra is bízik abban, hogy a második félévben fel fog lendülni a félvezetőkereslet

A német félvezetőgyártó Infineon továbbra is bízik abban, hogy az év második felében fel fog lendülni a chipkereslet, közölte Ulrich Schumacher, a cég elnök-vezérigazgatója egy német napilapnak adott interjúban.

A német félvezetőgyártó Infineon továbbra is bízik abban, hogy az év második felében fel fog lendülni a chipkereslet, közölte Ulrich Schumacher, a cég elnök-vezérigazgatója egy német napilapnak adott interjúban.

"Továbbra is bízok abban, hogy emelkedni fognak a befektetések az olyan területeken, mint a PC-k és a hálózati számítógépek" -- közölte Schumacher a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban.

"Igen jelentős a befektetések elmaradása. Szinte minden cég csökkenti IT kiadásait. Azonban eljön az az idő, amikor ez a stratégia tovább már nem tartható" -- mondta Schumacher.

Az év első felében abban reménykedtek az elemzők, hogy a globális félvezetőipar végre kezd kilábalni történelmének legerősebb hanyatlásából. Azonban az elmúlt hetekben az árak újra jelentősen visszaestek és sok félvezetőfelhasználó gyártó jelentette be azt, hogy a fellendülésre vonatkozó előrejelzéseiket késleltetni kell.

Schumacher elmondta, hogy egyelőre nem lehet előrejelezni azt, hogy vajon az Infineon újra nyereséges lesz-e az idei év negyedik negyedévében.

Schumacher azt is kijelentette, hogy nem tart az amerikai igazságügyi minisztérium azon nyomozásától, miszerint az Infineon és más félvezetőgyártók, többek között a dél-koreai Hynix Semiconductor és az amerikai Micron Technologies rögzítették a félvezetők árait.

"Ha lett volna ilyen összejátszás, akkor nem léteznének a jelenleg jellemző problémák. Az a tény, hogy jelenleg az összes memóriagyártó a termelési költség alatt árulja termékeit bizonyítja, hogy nincs árrögzítés" -- mondta Schumacher.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról