Szerző: Vörös Péter

2002. július 5. 10:57

A Business Week cikke nyomán emelkedett az Ericsson részvényárfolyama

[Bloomberg] Az Ericsson részvényárfolyama csütörtökön 6,1%-kal nőtt, miután a legfrissebb Business Week ben megjelent egy cikk, miszerint emelkednek a mobiltelefon-megrendelések és a világ legnagyobb mobiltelefonhálózat-gyártója eladja egyes eszközeit.

[Bloomberg] Az Ericsson részvényárfolyama csütörtökön 6,1%-kal nőtt, miután a legfrissebb Business Weekben megjelent egy cikk, miszerint emelkednek a mobiltelefon-megrendelések és a világ legnagyobb mobiltelefonhálózat-gyártója eladja egyes eszközeit.

A cég részvényárfolyama 0,9 svéd koronával 15,6 koronára emelkedett tegnap. Azelőtt az idén összesen 74%-kal csökkent a részvényárfolyam, ezzel a Bloomberg European 500 Index harmadik leggyengébb szereplője a svéd óriásvállalat.

A Business Week "Inside Wall Street" rovatában megjelent cikk szerint várhatóan emelkedni fognak a cég megrendelései a második félévben, mivel nő a fogyasztói kereslet az olyan mobiltelefonok iránt, amelyekben olyan szolgáltatások találhatók, mint például a színes videó vagy a beépített kamera.

A Business Week azt is kifejtette, hogy a stockholmi központú cég vélhetően el fog adni bizonyos eszközöket. A cég a hírek szerint egyébként a költségcsökkentési és egyéb lépésekkel gyorsan reagált a viszonylag gyenge mobiltelefon-piaci helyzetre, és arra, hogy az ügyfelek egyre halogatják új mobilrendszer-megrendeléseiket.

Vince Carino, a Brookhaven Capital Management egyik elemzője a Business Weeknek elmondta, hogy elképzelhető, hogy a cég eladja 50%-os részarányát a Sonyval alapított mobiltelefon-gyártó közös vállalatban. A részesedés piaci értéke kb. 4 milliárd dollár (részvényenként 50 cent).

Mads Madsen, az Ericsson szóvivője nem kívánta kommentálni a részesedés eladásával kapcsolatos hírt. "Hétfőn a cég igazgatótanácsának elnöke világosan közölte, hogy nincsenek tárgyalások a konszolidációval vagy szövetségekkel kapcsolatban".

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról