Szerző: Vörös Péter

2002. július 3. 15:43

Opera-Macromedia együttműködés Macintosh termékekkel kapcsolatban

[CNET] A norvég Opera Software tovább folytatja azt a stratégiát, miszerint speciális böngészőpiaci szegmensekben próbál sikereket elérni: a cég és az amerikai Macromedia aláírta azt az együttműködési megállapodást, amely szerint a két vállalat a Mac operációs rendszerre fog közösen kifejleszteni termékeket.

Opera Software [CNET] A norvég Opera Software tovább folytatja azt a stratégiát, miszerint speciális böngészőpiaci szegmensekben próbál sikereket elérni: a cég és az amerikai Macromedia aláírta azt az együttműködési megállapodást, amely szerint a két vállalat a Mac operációs rendszerre fog közösen kifejleszteni termékeket.

Az Opera, amely a böngészőpiaci óriások, a Microsoft Internet Explorer és a Netscape mögött a távoli harmadik helyen áll viszonylag kicsi piaci részesedéssel, beágyazható böngészőt fog nyújtani a Macromediának. A San Francisco-i központú Macromedia a böngészőt számos webfejlesztő programjába fogja integrálni az Apple Mac OS platformon.

A Macromedia főként az olyan termékeiről ismert, mint a Dreamweaver webszerkesztő és a Flash animációs eszköz.

A megállapodás értelmében a két cég egy API-t fog írni az Opera beillesztéséhez, ezáltal az Opera lesz az alapértelmezett böngészőtechnológia a Macromedia szoftvereknél a Mac platformon.

A böngészőpiacon a Microsoft hatalmas előnyét egyelőre nem fenyegeti az Opera. Ehelyett a norvég cég a kis méretű számítástechnikai eszközök beágyazott böngészőpiacát célozta meg, valamint az olyan alkalmazásokét, mint a Macromedia programjai. Ezeken a területeken is jelentős azonban a konkurencia: az AOL Time Warner a Mozilla böngészőtől várja azt, hogy újra sikereket arat ezen a piacon.

Az Opera felhasználói bázisának nagy részét Európa adja, ezzel együtt a cég célba vette az ázsiai piacot is. Hétfőn a vállalat bejelentett egy kínai viszonteladói megállapodást, valamint azt, hogy windowsos böngészőjének megjelent a legújabb upgrade-je, amelyben számos olyan hibát is kijavítottak, amelyek az ázsiai nyelvű változatokat érintették.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról