Szerző: mz

2000. április 25. 23:32

CompactPCI specifikációk

Azt hiszem, inkább érdekesség, hogy a PCI Industrial Computer Manufacturers Group (PICMG) elfogadta és közzétette a CompactPCI másodlagos, menedzsment buszának specifikációit, mely a PICMG 2.9 R1.0 nevet kapta. A CompactPCI nagyteljesítményű, ipari számítógépekben használt platform, alapvetően a megszokott és közismert PCI buszon alapul. A másodlagos busz szerepe az, hogy a vezérlőállomás kezelhesse és lekérdezhesse a CompactPCI kártyákat. Többek közt a sorozatszám, a fejlesztési változat, működési hőmérséklet tartozik a lekérdezhető információk közé, de nagy hibatűrésű rendszerekben arra is van lehetőség hogy a vezérlő alapállapotba hozhassa a kártyákat, vagy teljesen megszüntethesse azok áramellátását, ha meghibásodtak.
Valószínűleg a hétköznapokban nem egyhamar találkozunk ilyen számítógépekkel, bár láthatóan maga a technológia egyáltalán nem új.

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról