:

Szerző: mz

2000. április 25. 23:32

CompactPCI specifikációk

Azt hiszem, inkább érdekesség, hogy a PCI Industrial Computer Manufacturers Group (PICMG) elfogadta és közzétette a CompactPCI másodlagos, menedzsment buszának specifikációit, mely a PICMG 2.9 R1.0 nevet kapta. A CompactPCI nagyteljesítményű, ipari számítógépekben használt platform, alapvetően a megszokott és közismert PCI buszon alapul. A másodlagos busz szerepe az, hogy a vezérlőállomás kezelhesse és lekérdezhesse a CompactPCI kártyákat. Többek közt a sorozatszám, a fejlesztési változat, működési hőmérséklet tartozik a lekérdezhető információk közé, de nagy hibatűrésű rendszerekben arra is van lehetőség hogy a vezérlő alapállapotba hozhassa a kártyákat, vagy teljesen megszüntethesse azok áramellátását, ha meghibásodtak.
Valószínűleg a hétköznapokban nem egyhamar találkozunk ilyen számítógépekkel, bár láthatóan maga a technológia egyáltalán nem új.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 02:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.