Szerző: mz

2000. április 25. 23:32

CompactPCI specifikációk

HIRDETÉS

Azt hiszem, inkább érdekesség, hogy a PCI Industrial Computer Manufacturers Group (PICMG) elfogadta és közzétette a CompactPCI másodlagos, menedzsment buszának specifikációit, mely a PICMG 2.9 R1.0 nevet kapta. A CompactPCI nagyteljesítményű, ipari számítógépekben használt platform, alapvetően a megszokott és közismert PCI buszon alapul. A másodlagos busz szerepe az, hogy a vezérlőállomás kezelhesse és lekérdezhesse a CompactPCI kártyákat. Többek közt a sorozatszám, a fejlesztési változat, működési hőmérséklet tartozik a lekérdezhető információk közé, de nagy hibatűrésű rendszerekben arra is van lehetőség hogy a vezérlő alapállapotba hozhassa a kártyákat, vagy teljesen megszüntethesse azok áramellátását, ha meghibásodtak.
Valószínűleg a hétköznapokban nem egyhamar találkozunk ilyen számítógépekkel, bár láthatóan maga a technológia egyáltalán nem új.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. november 30. 21:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.