Szerző: Barna József

2002. július 3. 11:11

Az AVAYA egyik vezetője lett a magyar LaserBit elnök-vezérigazgatója

[PeppeR] A Magyar Technológiai Innovációs Alap (Hungarian Innovative Technologies Fund, HITF) ma jelentette be, hogy E. Walter Koenig elnök-vezérigazgatóként csatlakozott az Alap portfóliójához tartozó LaserBit Communications céghez. A korszerű, kültéri lézeres-optikai telekommunikációs berendezéseket gyártó LaserBit több mint 35 országban forgalmazza termékeit. A cég 2001-ben elnyerte a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület Az év vállalata díját.

[PeppeR] A Magyar Technológiai Innovációs Alap (Hungarian Innovative Technologies Fund, HITF) ma jelentette be, hogy E. Walter Koenig elnök-vezérigazgatóként csatlakozott az Alap portfóliójához tartozó LaserBit Communications céghez. A korszerű, kültéri lézeres-optikai telekommunikációs berendezéseket gyártó LaserBit több mint 35 országban forgalmazza termékeit. A cég 2001-ben elnyerte a Magyar Kockázati és Magántőke Egyesület "Az év vállalata" díját.

"Közép-Európában az új csúcstechnológiai befektetéseknél a befektetők legnagyobb gondja az, hogyan lehet a családi vállalkozásként induló tevékenységet nemzetközileg versenyképes céggé formálni. A LaserBit vezetésében részt vállaló társalapítóink ezen a területen biztos alapokat fektettek le, így a cég most már készen áll a nemzetközi bővülést és növekedést megvalósító, tapasztalt nemzetközi vezetőkből felálló új vezetésre" -- fejtette ki Francis J. Skrobiszewski, a HITF ügyvezető igazgatója.

"Ez a Magyarországon kidolgozott technológia óriási lehetőségeket kínál a kültéri optikai kommunikációs piacon, és ezt mindennél jobban bizonyítja, hogy a LaserBit egy olyan vezetőt tudott megnyerni magának, mint Walter Koenig" -- folytatta Skrobiszewski.

E. Walter Koenig III több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi piacterek és a telekommunikáció területén. Előző pozíciójában az AVAYA Communications EMEA régiójának igazgatója volt, mely területhez hat iroda működtetése és 45 országban való jelenlét tartozott. Ezt megelőzően Koenig a Lucent Technologies cégnél töltött be vezető pozíciókat Szaúd-Arábiában, Olaszországban és Ausztriában (utóbbinál a közép-kelet-európai térség és a korábbi Szovjetunió területe tartozott hozzá). A Lucent Technologies előtt a Harris Corporation vezető tisztviselője volt Malajziában, Szaúd-Arábiában és az Amerikai Egyesült Államokban. Koenig széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a világpiacon jelenlevő, nagy teljesítőképességű értékesítési és működési szervezetek kialakításában.

A HITF az alapító vezetőkkel közösen 1999 decemberében 700 000 dollár befektetéssel hozta létre a LaserBit céget. A LaserBit 2000 decemberéig 6 millió dollárnyi másodlagos befektetést vonzott, a befektető egy, az Intel Capital vezette, nemzetközi befektető cégeket összefogó konzorcium volt. A cég vezeték nélküli lézeres pont-pont összeköttetései hibamentesen és biztonságosan képes akár 5 kilométeres távolságot átívelő hang-, adat- és videoátvitelre. A LaserBit termékei néhány óra alatt telepíthetők, további előnyük, hogy költséghatékony, megbízható, interferenciamentes optikai összeköttetést biztosítanak a telekommunikációs berendezések, a hálózati eszközök és a mobiltelefon-relétornyok között. A rendszer telepítéskor nem igényel kábelezést, nem merül fel vonalbérleti költség és nem kell nehézkes szabályozási követelményekhez igazodni.

"A kisméretű, ugyanakkor nemzetközi potenciállal rendelkező közép-európai technológiai vállalatokba történő tőkebefektetés az egyik legnehezebb terület, és a HITF egyedülálló kezdeményezést valósított meg ebben a piaci szegmensben. A LaserBit és a hozzá hasonló, élvonalbeli technológiát kínáló, kiváló vezetéssel rendelkező portfóliócégek igazolják, hogy stratégiánk működik" -- összegezte Skrobiszewski.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról