Szerző: Vörös Péter

2002. július 1. 16:19

Az LG.Philips Displays rekorderedménnyel zárta a 2001-es évet

[AsiaBizTech] A LG.Philips Displays International Ltd. bejelentette, hogy a 2001-es pénzügyi évben a cég forgalma meghaladta a 4 milliárd dollárt. A cég piaci részaránya a CRT (cathode ray tube, katódsugárcső) piacon elérte a 24%-ot.

[AsiaBizTech] A LG.Philips Displays International Ltd. bejelentette, hogy a 2001-es pénzügyi évben a cég forgalma meghaladta a 4 milliárd dollárt. A cég piaci részaránya a CRT (cathode ray tube, katódsugárcső) piacon elérte a 24%-ot.

A LG.Philips Displays egy hongkongi központú közös vállalat, melyet a dél-koreai LG Electronics CRT divíziója és a holland Royal Philips Electronics hozott létre.

Jelenleg két CRT technológiát használnak: egyet a TV-kben (CPT, color picture tube) egyet pedig a monitorokban (CDT, color display tube). A cég részesedése mind a CPT, mind a CDT piacon 24% volt 2001-ben.

A globális CRT piac tavaly a becslések szerint 240 millió darab volt, ebből 150 millió volt CPT, 90 millió CDT.

Az LG.Philips Displays 60 millió CRT-t értékesített tavaly, ebből 36 millió volt CPT, 22 millió CDT. A legfőbb vevők természetesen az anyavállalatok, a Philips Electronics és az LG Electronics. A további főbb CPT vevők a Sharp, a Sanyo Electric és a JVC, míg a főbb CDT ügyfelek közé tartozik az AOC, a Benq (Acer), az NMV és a Delta Electric.

A közös vállalat ténylegesen 2001 közepén indult el, ebben az időszakban globális recesszió és súlyos árcsökkenés jellemezte a piacot, valamint az, hogy rendkívüli bizonytalanság volt a vállalati és a fogyasztói piacon. Az idei évben e tényezők némi javulása miatt erősebb forgalom várható.

Andreas Wente, az LG.Philips Displays elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a cég az idén növeli piaci részesedését a monitor és a TV piacokon és tovább bővíti termékpalettáját.

Az LG.Philips Displays 32 gyárat működtet (ebből négyet Kínában), a cég létszáma 35 ezer fő. A kínai Nanjingban ill. Changshában található gyárak teszik ki a teljes termelés 30%-át.

A CRT kijelzési technológia folytatódó dominanciája arra utal, hogy a forgalom továbbra is erős marad.

A közös vállalat maximalizálja a két anyavállalat összesített erőforrásainak felhasználását annak érdekében, hogy vezető szerepet töltsön be a CRT iparág konszolidációjában. A cég ügyfeleinek teljes termékportfoliót kínál. A vállalat célja az, hogy 2005-re LG.Philips képcső kerüljön az összes TV készülék ill. számítógép-monitor egyharmadába.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról