:

Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 30. 20:11

A HP bezárja egyik számítógép-összeszerelő üzemét

A Hewlett-Packard bezárja New Jersey-i számítógép-összeszerelő üzemét és mintegy 300 alkalmazottat bocsát el -- adta hírül a Philadelphia Inquirer . Ez az első gyárbezárás azóta, hogy a cég felvásárolta a Compaq Computert.

A Hewlett-Packard bezárja New Jersey-i számítógép-összeszerelő üzemét és mintegy 300 alkalmazottat bocsát el -- adta hírül a Philadelphia Inquirer. Ez az első gyárbezárás azóta, hogy a cég felvásárolta a Compaq Computert.

A HP azt tervezi, hogy mintegy 15 ezer fővel csökkenti alkalmazottainak létszámát és évi 3 milliárd dollárral mérsékli költségeit. Ennek a folyamatnak egyik állomása a Swedesboro városában található üzem október végére tervezett bezárása.


Az üzem 2000-ig az Inacom tulajdona volt

A 27 ezet négyzetméter alapterületű gyárban 300 alkalmazottat foglalkoztatott a HP. Az üzem a felvásárlás előtt a Compaq tulajdonában állt, aki 2000 januárjában vásárolta meg az Inacomtól. A gyárban a Compaq weboldalán keresztül megrendelt asztali számítógépek, notebookok, kéziszámítógépek és szerverek összeállítása folyt.

"Nem volt elég nagy, vagy jól bővíthető ahhoz, hogy igazán költséghatékonyan működhessen" -- mondta a HP szóvivője, Roger Frizzell. A szóvivő közölte, hogy az alkalmazottakat a HP Nebraskában, Indianában és Californiában található üzemeibe csoportosítják át. Ezeket a gyárakat a Compaq szintén az Inacomtól vásárolta egy 370 millió dolláros megállapodás keretében.

A swedesboro-i összeszerelő üzem bezárásáról a múlt héten értesítették a dolgozókat. A HP a gyár bezárása után az épület bérbeadását tervezi.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:04

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.