Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 30. 18:13

Részletek a hamarosan piacra kerülő iRiver iDP-100 digitális audiolejátszóról

Az iRiver hamarosan piacra dobja iDP-100 digitális audiolejátszóját, amely az eddig megszokott flash memóriakártyák vagy merevlemezek helyett Dataplay magnetooptikai adathordozóról olvassa be a lejátszani kívánt zeneszámokat.

Az iRiver hamarosan piacra dobja iDP-100 digitális audiolejátszóját, amely az eddig megszokott flash memóriakártyák vagy merevlemezek helyett "Dataplay" magnetooptikai adathordozóról olvassa be a lejátszani kívánt zeneszámokat.

Az 500 Mbyte kapacitású Dataplay lemezeken MP3 formátumban mintegy 11 órányi zene tárolható. Az iRiver lejátszója az MP3 mellett az AAC és a QDX állományokkal is megbirkózik. A 8 Mbyte rázkódáselleni memóriával felszerelt aprócska (76x83x34 milliméter) készülék akkumulátorokkal együtt 153 grammot nyom. Az iDP-100 teljesen feltöltött akkumulátorokkal akár 12 órán át is képes működni.

A készüléket aprócska LCD kijelzővel is elláttták, amelyen az éppen lejátszott dal adatai olvashatók le. Az iDP-100 előre programozott ekvalizerrel rendelkezik, amelyen hat különféle hangszínt (normál, rock, klasszikus, jazz, ultra bass) képes előállítani.

Az iRiver iDP-100 júliusban jelenik meg az üzletekben 349 dolláros (~87 ezer forintos) ajánlott kiskereskedelmi áron. A Dataplay lemezek ára kapacitástól függően 5-10 dollár között várható.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról