:

Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 28. 12:37

Nem lesz versenyhivatali vizsgálat a Matáv ellen

Nem indít eljárást a Matáv Mindenkinek csomagjának megszüntetése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hivatal munkatársai sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy bár több szempontból is vizsgálták a kedvezmények megszűntének hatásait, a versenyhivatal hatáskörébe tartozó visszásságra nem bukkantak.

[HWSW] Nem indít eljárást a Matáv Mindenkinek csomagjának megszüntetése miatt a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A hivatal munkatársai sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy bár több szempontból is vizsgálták a kedvezmények megszűntének hatásait, a versenyhivatal hatáskörébe tartozó visszásságra nem bukkantak.

Dr. Szántó Tibor, a GVH Infokomkmunikációs Irodájának vezetője kifejtette, hogy a Mindenkinek kedvezmény megszűnésének két következményét vizsgálták: egyfelől a többéves ISDN2 szerződések kapcsán lekötött fogyasztói körre hatót, akiknél félő volt, hogy a jelentős mértékben megdrágult internetezés miatt felmondott szerződések miatt kerülnek hátrányos helyzetbe, másfelől általában vizsgálta a hivatal az áremelkedési hatást. Az ISDN szerződések kapcsán időközben a Matáv eltekintett a lejárat előtti szerződésbontáskor egyébként kilátásba helyezett egyösszegű befizetésektől, ezért a GVH biztosítottnak látta, hogy az ISDN előfizetők ráfizetés nélkül felbonthatják a szerződést. A Matáv igéretének betartását ősszel áttekinti GVH.

Az áremelkedési hatás kapcsán a hivatal figyelembe vette, hogy a kormányrendeletekben meghatározott távközlési díj szabályozott kategóriába tartozik, így a jogszabály nem teszi lehetővé versenyfelügyeleti eljárás keretében a beavatkozást.

A Matáv-üggyel kapcsolatban egyébként mintegy 10 beadvány érkezett a hivatalhoz, ezek esetében megmarad a fellebbezés lehetősége. A beadványok közül több is az internetezők érdekvédelmére alakult NETÉRT egyesület kezdeményezésére, előre megfogalmazott formátumban érkezett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 13:47

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.