Szerző: Bodnár Ádám

2002. június 28. 10:32

Nyugdíjba vonul Albert Yu, az Intel alelnöke és stratégiai programigazgatója

Albert Yu
Albert Yu
Az Intel tegnap bejelentette, hogy nyugdíjba vonul a vállalat alelnöke és stratégiai programigazgatója, Dr. Albert Yu. A 61 éves felsővezető szeptember 5-én távozik a cégtől.

Yu 1972-ben került az Intelhez, ahol számos pozícióban dolgozott. Legutóbb az Intel nemzetközi terjeszkedését irányította és az optoelektronikai részleg stratégiájáért volt felelős.

Korábban Yu az Intel Architecture Group alelnöke és ügyvezető igazgatója volt, és 16 éven át vezette az Intel processzorok fejlesztését, az 80386-tól kezdve egészen a Pentium 4-ig.

"Albert Yu nemcsak az Intelnél jól ismert és elismert, hanem az egész félvezetőiparban" -- mondta Craig Barrett, az Intel vezérigazgatója. "Albert munkája kulcsfontosságú volt az Intel sikereiben, és a legjobbakat kívánjuk neki nyugdíjas éveire."

Mielőtt az Intelhez került volna, Yu a Fairchild kutató és fejlesztőközpontjában dolgozott, ahol félvezetőgyártással kapcsolatos kutatásokat és fejlesztéseket végzett.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról