:

Szerző: Ady Krisztián

2002. július 2. 22:15

Újabb rekordokat döntenek a DVD-lejátszók, házimozi-rendszerek eladási adatai

[3DSoundSurge] Minden idők leggyorsabban növekvő eladási adatait produkálják DVD-lejátszók: negyedévről negyedévre látnak napvilágot a folyamatosan frissített adatok. A legújabb jelentések szerint a DVD-lejátszók minden idők leggyorsabban terjedő szórakoztatóelektronikai cikkévé váltak, magukkal húzva egyéb szórakoztatóelektronikai eszközöket is, mint például a komplett házimozi-rendszerek, vagy nagyképernyős televíziókészülékek.

[3DSoundSurge] Minden idők leggyorsabban növekvő eladási adatait produkálják DVD-lejátszók: negyedévről negyedévre látnak napvilágot a folyamatosan frissített adatok. A legújabb jelentések szerint a DVD-lejátszók minden idők leggyorsabban terjedő szórakoztatóelektronikai cikkévé váltak, "magukkal húzva" egyéb szórakoztatóelektronikai eszközöket is, mint például a komplett házimozi-rendszerek, vagy nagyképernyős televíziókészülékek.

A DVD-lejátszók eladási adatai 68,8 százalékkal növekedtek 2001-ben 2000-hez képest. 2002 első öt hónapja alatt további 20,7 százalékkal növekedtek ezek a számok az előző évi adatokhoz képest. A komplett házimozi-rendszerek ennél nagyobb volumenben, 230 százalékkal megnövekedett számban találtak gazdára 2001-ben 2000-hez képest, míg 2002 első öt hónapja alatt ezek az adatok 987 százalékkal nőttek 2001 hasonló időszakához képest!

A televíziókészülékek eladási adatai is növekedtek, a 30"-os vagy nagyobb készülékek évente mintegy 9,4 százalékos növekedést produkálnak.

A DVD-lejátszók szép lassan kiszorítják az üzletekből és az otthonokból a "hagyományos" videolejátszókat, 2002 első öt hónapja alatt további 40,5 százalékkal csökkentek a VCR-eladási adatok. A videomagnó trónfosztására sokkal korábban kerülhet sor, mint azt bárki előre is sejtette volna.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 16:17

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.