Szerző: Rátonyi Gábor Tamás

2002. június 27. 18:59

NETÉRT megbeszélés a minisztériumban

Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban (IHM) tárgyalt az internetezők érdekeit képviselő NETÉRT egyesület vezetősége. A megbeszélés középpontjában a Matáv-kedvezmények megszűnése, illetve a megfizethető árú internetelérést biztosító megoldások álltak.

[HWSW] Az Informatikai és Hírközlési Minisztériumban (IHM) tárgyalt az internetezők érdekeit képviselő NETÉRT egyesület vezetősége. A megbeszélés középpontjában a Matáv-kedvezmények megszűnése, illetve a megfizethető árú internetelérést biztosító megoldások álltak.

A NETÉRT részéről Németh Attila és Varga József tárgyalt az információs társadalom fejlesztéséért felelős helyettes államtitkárral, Pataki Dániellel. A megbeszélés során a NETÉRT ismertette álláspontját a kedvezmények elfogadható mértékéről, s a saját honlapján végzett felmérés eredményeiről is tájékoztatta a helyettes államtitkárt.

Korábbi lapértesülések szerint a kormányzat egy olyan tervezetet dolgozott ki, amely alapvetően a percdíjakat támogatná olyan nagyságrendben, amennyivel a távközlési szolgáltató is hozzájárul a kedvezményekhez. Értesülésünk szerint az IHM már csak a kedvezmények állami dotációjával kapcsolatos pénzügyminisztériumi jóváhagyására vár. A kedvezmények struktúrájáról és a konkrét összegekről várhatóan a holnapi kormányülésen születik végleges döntés.

a címlapról