Szerző: Barna József

2002. június 27. 17:46

Sun "Blue Away" program a nagygépes adatközpontok modernizálására

[NetAktív] Háromszáz nagyvállalat több mint 500 millió sornyi COBOL programkódja került le a költséges nagyszámítógépekről a Sun Microsystems speciális áttelepítési rehosting szoftverének segítségével. Rendszerintegrátorokkal és értékesítési partnereivel együtt a Sun különböző szektorok vállalatainak és intézményeinek nyújtott segítséget informatikai infrastruktúrájuk modernizálásában, rugalmasságuk fokozásában, és költségeik akár 70 százalékos csökkentésében.

[NetAktív] Háromszáz nagyvállalat több mint 500 millió sornyi COBOL programkódja került le a költséges nagyszámítógépekről a Sun Microsystems speciális áttelepítési "rehosting" szoftverének segítségével. Rendszerintegrátorokkal és értékesítési partnereivel együtt a Sun különböző szektorok vállalatainak és intézményeinek nyújtott segítséget informatikai infrastruktúrájuk modernizálásában, rugalmasságuk fokozásában, és költségeik akár 70 százalékos csökkentésében.

A Sun a múlt hónapban bejelentett Project "Blue Away" kezdeményezését elsősorban a nagygépes operációs rendszerek, alkalmazások és hardvereszközök piacán az IBM monopolhelyzetéből származó magas költségei ösztönözték. A program kulcsfontosságú összetevői, a Sun Mainframe Transaction Processing (MTP) és a Mainframe Batch Manager (MBM) szoftverek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy a meglévő nagygépes CICS, COBOL és kötegelt alkalmazásaikat -- amelyek például a kereskedelmi bankok, a biztosítás, gyártás, viszonteladás és államigazgatás terén gyakoriak -- szinte módosítás nélkül futtassák korszerű számítástechnikai környezetben.

A Sun egy kifejezetten a nagygépes áttelepítésre szolgáló projektek igényeinek kielégítésére létrehozott partnerprogramot indított. Az alábbi rendszerintegrátorok és partnerek szereztek hivatalos tanúsítványt a Sun szigorú minősítés programjában: Telus Canada, Amdahl Canada, Nipon Steel Solution (NSS Japan), NEC Japan, CTC Japan, Hitachi Software (HSK) Japan, DMR/Fujitsu Australia, Amdahl UK, Iter Italy, T-Systems Brasil, TTI Argentina, Comware Ecuador.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról