:

Szerző: roberto

2002. június 26. 22:00

A kernelfejlesztők ottawai találkozójának témái

[LWN] Minden túlzás nélkül állítható, hogy az elmúlt néhány napban Ottawa nemcsak Kanada, hanem a Linux fővárosa is volt, és a következő néhány napban, amíg a 2002-es Linux Symposium tart, a város meg is tartja ezt a kitüntető címet. Tegnapelőtt és tegnap a Linux fejlesztői itt tartották éves találkozójukat, a kétnapos eseményen körülbelül 80 kernelhacker vett részt. A találkozót részben az AMD szponzorálta, így nem is csoda, hogy az első nap az AMD Hammer architektúráról és annak linuxos támogatásáról szóló előadással kezdődött, amit a kernelparaméterek kezelésének egy új módszeréről szóló előadás követett, ezt pedig a kernelmodulokkal és a block I/O-val foglalkozó előadások és viták követték.

Linux[LWN] Minden túlzás nélkül állítható, hogy az elmúlt néhány napban Ottawa nemcsak Kanada, hanem a Linux fővárosa is volt, és a következő néhány napban, amíg a 2002-es Linux Symposium tart, a város meg is tartja ezt a kitüntető címet. Tegnapelőtt és tegnap a Linux fejlesztői itt tartották éves találkozójukat, a kétnapos eseményen körülbelül 80 kernelhacker vett részt. A találkozót részben az AMD szponzorálta, így nem is csoda, hogy az első nap az AMD Hammer architektúráról és annak linuxos támogatásáról szóló előadással kezdődött, amit a kernelparaméterek kezelésének egy új módszeréről szóló előadás követett, ezt pedig a kernelmodulokkal és a block I/O-val foglalkozó előadások és viták követték.

A második napon az IBM és a HP kernelfejlesztőkhöz intézett kéréseit vitatták meg a találkozó résztvevői, később foglalkoztak foglalkoztak az LSM (Loadable Security Module) kérdésével, az aszinkron I/O-val, a SCSI réteggel és kernel kiadásainak menedzselésével, valamint a 2.6-os ág karbantartásának személyi kérdéseivel is. A részletek az LWN.net beszámolóiban olvashatóak, ugyanitt találhatunk egy csoportképet a résztvevőkről.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:22

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.