Szerző: roberto

2002. június 26. 22:00

A kernelfejlesztők ottawai találkozójának témái

[LWN] Minden túlzás nélkül állítható, hogy az elmúlt néhány napban Ottawa nemcsak Kanada, hanem a Linux fővárosa is volt, és a következő néhány napban, amíg a 2002-es Linux Symposium tart, a város meg is tartja ezt a kitüntető címet. Tegnapelőtt és tegnap a Linux fejlesztői itt tartották éves találkozójukat, a kétnapos eseményen körülbelül 80 kernelhacker vett részt. A találkozót részben az AMD szponzorálta, így nem is csoda, hogy az első nap az AMD Hammer architektúráról és annak linuxos támogatásáról szóló előadással kezdődött, amit a kernelparaméterek kezelésének egy új módszeréről szóló előadás követett, ezt pedig a kernelmodulokkal és a block I/O-val foglalkozó előadások és viták követték.

Linux[LWN] Minden túlzás nélkül állítható, hogy az elmúlt néhány napban Ottawa nemcsak Kanada, hanem a Linux fővárosa is volt, és a következő néhány napban, amíg a 2002-es Linux Symposium tart, a város meg is tartja ezt a kitüntető címet. Tegnapelőtt és tegnap a Linux fejlesztői itt tartották éves találkozójukat, a kétnapos eseményen körülbelül 80 kernelhacker vett részt. A találkozót részben az AMD szponzorálta, így nem is csoda, hogy az első nap az AMD Hammer architektúráról és annak linuxos támogatásáról szóló előadással kezdődött, amit a kernelparaméterek kezelésének egy új módszeréről szóló előadás követett, ezt pedig a kernelmodulokkal és a block I/O-val foglalkozó előadások és viták követték.

A második napon az IBM és a HP kernelfejlesztőkhöz intézett kéréseit vitatták meg a találkozó résztvevői, később foglalkoztak foglalkoztak az LSM (Loadable Security Module) kérdésével, az aszinkron I/O-val, a SCSI réteggel és kernel kiadásainak menedzselésével, valamint a 2.6-os ág karbantartásának személyi kérdéseivel is. A részletek az LWN.net beszámolóiban olvashatóak, ugyanitt találhatunk egy csoportképet a résztvevőkről.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról