Szerző: Ady Krisztián

2002. július 11. 00:33

Rekordmennyiségű illegális CD/DVD-másolatokat foglaltak le Szerbiában

[CDR-Info] A szerbiai hatóságok óriási, rekordszámba illő fogást könyvelhettek el a közelmúltban: egy rajtaütés során közel 750000, azaz hétszázötven-ezer CD és DVD-lemezt, audio- és videoanyagok másolatait foglalt le a rendőrség. Ez az eset Szerbia eddigi legnagyobb kalózfogásaként vonulhat be a krónikás könyvekbe.

HIRDETÉS

[CDR-Info] A szerbiai hatóságok óriási, rekordszámba illő fogást könyvelhettek el a közelmúltban: egy rajtaütés során közel 750000, azaz hétszázötven-ezer CD és DVD-lemezt, audio- és videoanyagok másolatait foglalt le a rendőrség. Ez az eset Szerbia eddigi legnagyobb "kalózfogásaként" vonulhat be a krónikás könyvekbe.

A helyszínen komplett másolóberendezéseket és CD/DVD-író készülékeket foglalt le a rendőrség, melyek illegálisan másolták a környező országok több ezer albumát, audio- és videoanyagát. A szombati rajtaütésről Dragana Kajganic szóvivő számolt be a helyi lapoknak.

A másolóüzemnek helyet adó épületet egy magántulajdonban lévő belgrádi cég bérelte, ezt a céget a rendőrség nem nevezte meg. A másoláshoz szükséges berendezéseket és a tetemes mennyiségű alapanyagot az egykor "kalózparadicsomnak" számító Bulgáriából importálták hamisított papírok, iratok segítségével.

A kalózmásolatokhoz 30-150 dínár körüli áron szinte bármelyik utcasarkon hozzá lehet jutni az országban. Az illegálisan másolt felhasználói programok az eredeti ár töredékéért is beszerezhetők.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.