Szerző: Ady Krisztián

2002. július 11. 00:33

Rekordmennyiségű illegális CD/DVD-másolatokat foglaltak le Szerbiában

[CDR-Info] A szerbiai hatóságok óriási, rekordszámba illő fogást könyvelhettek el a közelmúltban: egy rajtaütés során közel 750000, azaz hétszázötven-ezer CD és DVD-lemezt, audio- és videoanyagok másolatait foglalt le a rendőrség. Ez az eset Szerbia eddigi legnagyobb kalózfogásaként vonulhat be a krónikás könyvekbe.

[CDR-Info] A szerbiai hatóságok óriási, rekordszámba illő fogást könyvelhettek el a közelmúltban: egy rajtaütés során közel 750000, azaz hétszázötven-ezer CD és DVD-lemezt, audio- és videoanyagok másolatait foglalt le a rendőrség. Ez az eset Szerbia eddigi legnagyobb "kalózfogásaként" vonulhat be a krónikás könyvekbe.

A helyszínen komplett másolóberendezéseket és CD/DVD-író készülékeket foglalt le a rendőrség, melyek illegálisan másolták a környező országok több ezer albumát, audio- és videoanyagát. A szombati rajtaütésről Dragana Kajganic szóvivő számolt be a helyi lapoknak.

A másolóüzemnek helyet adó épületet egy magántulajdonban lévő belgrádi cég bérelte, ezt a céget a rendőrség nem nevezte meg. A másoláshoz szükséges berendezéseket és a tetemes mennyiségű alapanyagot az egykor "kalózparadicsomnak" számító Bulgáriából importálták hamisított papírok, iratok segítségével.

A kalózmásolatokhoz 30-150 dínár körüli áron szinte bármelyik utcasarkon hozzá lehet jutni az országban. Az illegálisan másolt felhasználói programok az eredeti ár töredékéért is beszerezhetők.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról