:

Szerző: Barna József

2002. június 26. 17:43

Csökkent a 3Com negyedéves és éves vesztesége

Bruce Claflin
Bruce Claflin
vezérigazgató
[WSJ] A hálózati berendezéseket gyártó 3Com Corporation tegnap számolt be negyedik pénzügyi negyedéves és éves eredményeiről. A megszorító intézkedéseknek és átszervezéseknek köszönhetően a cégnek sikerült csökkentenie veszteségét, ám a forgalom 28%-kal esett vissza.

A május 31-én véget ért negyedik pénzügyi negyedévben a 3Com 24 millió dollár, részvényenként 7 centes nettó veszteséget könyvelt el, míg az egy évvel korábbi hasonló időszakban a veszteség elérte az 517,7 millió dollárt, azaz részvényenként 1,52 dollárt. Azonban a cég forgalma 338,5 millió dollárra esett vissza a tavalyi év megfelelő időszakának 468 millió dolláros szintjéről. A 3Com korábban arra számított, hogy a forgalom az utolsó pénzügyi negyedévben ismét fellendül, azonban még a harmadik negyedéves 356 millió dollárhoz képest is 5%-kal csökkent.

A gyengélkedő hálózatiberendezés-piac kényszerítette a céget az elkerülhetetlen átszervezésre tavaly. Ekkoriban alkalmazottainak több mint a felét bocsátotta el a cég, bezárt számos gyárat és a gyártás egyes folyamatait kihelyezte.

A pénzügyi év egészét tekintve a 3Com 596 millió dolláros, részvényenként 1,71 dolláros nettó veszteséget termelt, míg tavaly a veszteség 965,4 millió dollárra, részvényenként 2,80 dollárra rúgott. Az éves forgalom 1,47 milliárd dollárt tett ki, szemben a tavalyi év 2,82 milliárdos forgalmával.

Bruce Claflin, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy várakozásai szerint a piaci helyzet javulni fog. Mint hozzátette, a cégnek immár nem kell a túléléssel foglalkoznia, ez az időszak elmúlt. A cég egyben azt is bejelentette, hogy a 45 éves Mark A. Slavent nevezi ki pénzügyi vezérigazgatóvá a személyes okok miatt távozó Mike Rescoe helyére.

A 3Com tegnap tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra pénzügyi eredményeit. A zárás utáni kereskedésben a cég papírjainak értéke 4,03 dollárról 4,39 dollárra emelkedett.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.